A căzut cortina peste prima ediție a Bacalaureatului 2020; felicitari câștigătorilor

aa

Ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat –  proba la alegere a profilului și specializării, s-a desfășurat astăzi și în centrele de examen din Caraș-Severin. Rata de participare a fost de 92,83 % ne-a precizat prof. Ion Chiosa purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Nintre cei 1898 de candidați înscriși pentru susținerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie 1051, Chimie 24, Fizică 50, Economie 3, Filosofie 7, Geografie 387, Informatică 120, Logică și argumentare 168, Sociologie 52 şi Psihologie 36), s-au prezentat 1762 de candidați. 136 de candidați au absentat, iar un unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat din acest an s-a desfășurat în condiții speciale, cu cel mult 10 elevi într-o sală de examen, dar și cu prezența unui cadru medical care a monitorizat temperatura candidaților la intrarea în școală. Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

Sursă foto: radioresita.ro

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei