Ce au în comun Reșița și Clujul? Doi primari care trag și cu dinții să aducă investitorii în urbea lor!

BocPopa

Prezența primarului Reșiței, Ioan Popa, la o serie de dezbateri, de larg interes, pe teme legate de dezvoltarea urbană și analiza în profunzime, poate fi considerat un plus de notorietate pentru edilul orașului dar mai ales un modul de promovare al zonei, în vederea atragerii potențialilor investitori spre capitala Banatului de Munte.

O nouă etapă legată de reconvertirea zonelor abandonate, așa cum sunt Mociur-ul și Valea Țerovei, îl readuce pe primarul Popa în situația de vorbitor la unul din evenimentele centrale organizate de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, „Orașele de mâine“ – „Cities of Tomorrow“, acțiune care se va desfășura mâine, la București.

Despre participarea în calitate de vorbitor, alături de omologul său din Cluj Napoca, Emil Boc, de arhitecți, urbaniști și de alte figuri marcante ale business-ului performant din România, , primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, a ținut să remarce:

Demersurile primăriei Reșita privind regenerarea urbană, cu focus pe reconversia și valorificarea siturilor industriale abandonate, nu au rămas fără ecou. Mâine sunt invitat, în calitate de vorbitor, la evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, „Cities of Tomorrow“, un eveniment de top care reunește mediul de afaceri cu administrația locală și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din România. Eforturile noastre, care s-au concentrat în ultimul an și jumătate spre atragerea de investitori și finanțări pentru valorificarea zonei Mociur – Valea Țerovei, vor fi prezentate în panelul central al conferinței, dedicat temei regenerării urbane prin industrie și turism. În același panel vor avea intervenții și primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, alături de invitați din Austria care vor împărtăși din experiența Vienei în a reconverti zonele abandonate din oraș pentru a dezvolta noi cartiere în estul orașului (proiectul Aspern)“.

Vom aștepta cu interes concluziile participării primarului Ioan Popa la evenimentul  „Cities of Tomorrow“, cu aceeași încredere neștirbită în perspectivele de dezvoltare ale Reșiței.

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei