Cei patru beneficiari ai Căminului de bătrâni din Reșița infectați cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici

modelmic

Cele patru persoane internate la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița, depistate cu noul tip de coronavirus în urmă cu o săptămână, sunt asimptomatice. La fel este și infirmiera de la care se pare că s-au infectat cei patru bătrâni, cu vârste cuprinse între 72 și 90 de ani.

Despre starea acestora, Oana Glăvan Cenan, managerul centrului reșițean a declarat astăzi: „Din fericire nu prezintă niciun simptom, iar pe trei dintre beneficiari i-am adus în centru. A patra persoană a rămas internată la Staționarul 3 al Spitalului Județean din cauza multiplelor probleme de sănătate, dar nici aceasta nu are niciun fel de simptom până la această oră“.

Vă reamintim, unul dintre cele două corpuri ale Căminului din Reșița a fost izolat cu tot cu personal imediat ce s-a aflat de existența acestui virus printre beneficiari.

Vreau să le mulțumesc celor 19 salariați care sunt izolați împreună cu beneficiarii corpului A timp de două săptămâni. Gândiți-vă că sunt zi și noapte alături de ei și trebuie mereu să poarte acele costume de protecție în această perioadă când temperaturile exterioare se îndreaptă spre 35 de grade. Nu le putem asigura hrană decât de 16 lei pe zi, conform legii și cu toate acestea sunt trup și suflet alături de bunicii și bunicele noastre. Nu am cuvinte să le mulțumesc pentru tot ceea ce fac, expunându-se zilnic pericolului de infectare cu acest virus“ – a mai precizat Oana Glăvan Cenan.

În primele două zile ale săptămânii viitoare Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin va retesta toți beneficiarii și salariații centrului pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Tot din același motiv din luna martie a acestui an niciun aparținător nu mai are posibilitatea să viziteze centru, iar cei care doresc să facă plățile lunare pot intra doar în corpul tehnic nu și la beneficiari.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Cetățeanul x

    Pun pariu ca cei 4 bătrâni sunt fals pozitivi. Bine ca i-au adus înapoi la centru..singurul pericol era să se infecteze în spital.

    Raspunde
  2. Adrian

    Cu siguranta au primit ajutor de la niste voluntari binevoitori. Era la moda … mai ales in starea de urgenta. Toti se aratau mari voluntari si binevoitori.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei