Centrul Reșiței se schimbă la față! Din iunie, fântâna cinetică va funcționa pe muzică și lumini

modelmic+editorial

Popa are planuri mari pentru zona centrală, așa că a schimbat regulamentul în ceea ce privește amplasarea teraselor și va pornit o serie de lucrări de renovarea a fântânii cinetice și a pavelelor.

În primul rând, susține edilul-șef, zona centrală va fi refăcută cu granit de 60 mm grosime. Lucrările vor fi realizate pe tronsoane și pe o perioadă mai îndelungată de timp.

„Țin  la banii pe care îi avem, am început să facem anumite economii, și nu vreau nici să îi arunc peste gard. Am hotărât să facem un lucru simplu. Am identificat granit de 60 mm grosime, acela care se pune în piațetele publice și poate fi călcat și cu mașini, dacă e cazul, și vom începe să refacem centrul civic cu acest material, pe tronsoane. Vom face un tronson de câțiva metri pătrați, ce a fost vechi scoatem afară și la anul mai schimbăm un tronson, și tot așa. Centrul arată foarte învechit așa că trebuie să facem ceva să prindă viață”, susține Ioan Popa.

Cea mai importantă investiție este, însă, cea care urmează să schimbe complet aspectul fântânii cinetice din centrul municipiului. Autoritățile locale anunță că până la mijlocul lunii iunie, fântâna va fi renovată complet și va funcționa pe muzică și lumină, spre deliciul spectatorilor.

„Am demarat și lucrările la reabilitarea fântânii cinetice. Jos schimbăm tot, avem o pompă mare ce va fi schimbată cu patru pompe mici, ca să avem independență de apă pe fiecare circuit. De asemenea, vom instala un calculator și în fiecare seară vom avea apă pe muzică și pe lumină. Este un proces care va dura o lună, o lună jumătate. Eu preconizez că undeva la jumătatea lunii iunie lucrările vor fi gata”, susține Popa.

Terase ca în Timișoara și Cluj!

De asemenea, și regulamentul de amplasare a teraselor va fi modificat. Centrul Civic va avea două zone speciale pe care terasele vor putea fi amplasate, comercianții fiind nevoiți să respecte anumite norme estetice când le vor ridica.

„Vom schimba regulamentul de deschidere a teraselor în oraș, nu vom mai permite umbrele cu firme pe ele. Am preluat foarte multe informații din regulamentul pentru terase de la Timișoara și de la Cluj, și le-am adaptat la Reșița. Vom face două insule de terase chiar în centrul orașului, care vor funcționa pe toată perioada verii. În plus, vom face un skate-park în zona laterală a hotelului Semenic și avem deja o hotărâre prin care acceptăm circulația cu biciclete în zona centrală”, adaugă primarul Popa.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei