Cetățean afgan, oprit cu focuri de armă de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin!

modelmic

Un cetățean afgan, în vârstă de 15 ani, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița – I.T.P.F. Timişoara, în timp ce încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Tânărul a fost observat în apropierea frontierei luni, în jurul orei 17:30.

Polițiștii de frontieră au somat verbal persoana în cauză, dar având în vedere faptul ca aceasta nu s-a supus somației prin voce, au fost trase focuri de avertisment în plan vertical. Persoana respectivă a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre un tânăr din Afganistan, în vârstă de 15 ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp și că dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, agent șef Mihaela Les.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Polițiștii de frontieră au somat verbal … au fost trase focuri … un tânăr din Afganistan, în vârstă de 15 ani. Acesta a declarat…”

  Bravo poliţişti !
  Daca erau militienii … ar fi împuscat un copil (afgan) de 15 ani care nu s-ar fi conformat somatiei regulamentare (Стои!) tradusă fonetic in limba româna.
  În ce limba zic (pretind) poliţiştii că au audiat copilul fraudulos? :)
  Presupun că au întocmit dosar penal parinţilor din Afganistan.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei