Cetățeni din Irak şi Siria, depistați la Comorâște de poliţiştii de frontieră cărășeni

 

modelmic

15 cetăţeni din Irak şi Siria, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, au fost depistați la finalul săptămânii trecute de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, pe raza localității Comorâşte din Caraș-Severin.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oraviţa – judeţul Caraş Severin au depistat, în localitatea de frontieră Comorâşte, 15 persoane, cetățeni străini, care  nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. Cei cincisprezece au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele 15 persoane sunt cetățeni din Irak şi Siria, dintre care 12 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între şase luni şi 5 ani. Întrucât unul dintre adulți a acuzat o stare de rău, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea acordării de îngrijiri medicale”, explică subcomisarul de poliție Petre-Ionuț Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Ca de obicei în astfel de cazuri, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, mai precizează Petre-Ionuț Nicola.

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “… şi trei minori, cu vârste cuprinse între şase luni şi 5 ani”
  „Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat …”

  Bravo!
  Aici însă lipsesc două elemente constitutive al infracţiunii: intenţia şi discernământul.
  Cel puţin la copilul cu vârsta de şase luni.
  Cu ce se laudă (poliţiştii lui) Vela?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei