Cetăţenii de Onoare ai Caransebeşului, în formulă completă

modelmic

Şedinţa Consiliului Local Caransebeş de vineri, 29 decembrie, a început cu ceremonia de înmânare a titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului judokanei Loredana Ohâi şi căpitanului Dănuţ Nicola, care nu au fost prezenţi la festivitatea din 1 Decembrie, când aceeaşi distincţie le-a fost acrodată jucătoarei de tenis Patricia Ţig, atletei Liliana Dragomir (născută Danci) şi căpitanului Cosmin Ilie, comandantul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş.

Loredana Ohâi s-a născut în 17 iulie 1992, la Oraviţa, şi a început să practice sportul în anul 1999, la Clubul Sportiv „Energetica” din Caransebeş, sub îndrumarea antrenorilor Ion Radu şi Ioan Răuţu. Până în anul 2004 a câştigat numeroase medalii la Copii şi Cadeţi (U9, U11 şi U13), în competiţiile judeţene, zonale şi în campionatele naţionale, devenind multiplă medaliată şi campioană naţională. La nici 13 ani, a fost cooptată în Lotul Naţional de Judo, Cadeţi-Juniori, de la Centrul Olimpic din Cluj-Napoca, având dublă legitimare, „Energetica” Caransebeş – „Universitatea” Cluj. Au fost ani în care a participat la Campionatul Naţional de Judo la toate categoriile de vârstă la care putea fi înscrisă, obţinând medalii la toate concursurile. Seria succeselor a continuat şi pe plan internaţional, obţinând medalii la multe competiţii, devenind dublă campioană balcanică şi medaliată cu bronz la Balcaniadă, câştigând, totodată, patru medalii la Campionatele Europene de Judo U20, în 2010, şi U23 în 2011 şi 2012, pentru ca în anul 2013 să obţină titlul de Campioană europeană la Tineret. A făcut parte din echipa României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în calitate de partener de antrenament. Sportiva nu a renunţat la visul său de a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, şi îşi continuă pregătirea la Cluj-Napoca.

1

Dănuţ Nicola s-a născut la Orşova, în anul 1976, actualmente fiind domiciliat în Caransebeş. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, Emblema de Onoare a Armatei Române, cu însemn de război, şi Emblema de Onoare a Forţelor Terestre. În anul 2007, a fost încadrat la Comandamentul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Banat”, Timişoara, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în Irak fiind rănit, în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, suferind astfel o serie de afecţiuni. Cu toate acestea, a participat cu echipa de volei care a reprezentat România la evenimentul internaţional „Invictus Games Toronto 2017”, unde au fost prezenţi militari ai mai multor state aliate sau partenere, făcând parte şi din echipa paralimpică a României la tir cu arcul.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei