Cetățenii din Oțelu Roșu, revoltați de serviciile oferite de Aquacaraș! „Ne iau banii, dar ne dau ceva de calitate inferioară”!

modelmic

Serviciile oferite de Aquacaraș încep să nemulțumească tot mai mulți cetățeni din Oțelu Roșu. Sătui de calitatea proastă a apei pentru care plătesc un preț destul de ridicat și de modul în care sunt tratați de reprezentanții din oraș al companiei de apă și canal, câțiva cetățeni au decis să facă următorul pas și să protesteze în fața sediului local al Aquacaraș.

Problema în primul rând este apa la un preț foarte ridicat și de proastă calitate, iar în al doilea rând drumurile pline de gropi, pentru că cei de la Aquacaraș nu și-au dat interesul ca să aducă șoseaua la starea inițială, cum era înainte de a se apuca de proiectul lor de apă și canal.

Apa nu se poate consuma sub nici o formă, este bună doar pentru spălat. Este greu, mai ales pentru pensionari care nu își permit să cumpere apă îmbuteliată. Ne iau banii, dar ne dau ceva de calitate inferioară. Dacă punem apă într-un vas, în câteva ore deja este pământ la fundul vasului.

Cei de la Aquacaraș spun că ei au făcut tratamente la apă, când cerem să vedem ce tratamente s-au făcut, ce analize, ne spun că nu este treaba noastră, că nu suntem îndreptățiți noi să cerem socoteală de la ei, pur și simplu suntem dați afara ca niște gunoaie, deși ne plătim facturile la zi. Și plătim și pierderile din rețea”, și-a spus oful Viorel Nemet, unul dintre cetățenii ajunși la capătul răbdării.

modelmic

În ciuda faptului că protestul nu a fost unul de amploare, în fața sediului Aquacaraș adunându-se doar o mână de cetățeni, sau poate tocmai din acest motiv, nici unul din reprezentanții Aquacaraș de la sediul din Oțelu Roșu nu a considerat că este de datoria lui să vină să discute cu oamenii, să vadă ce problemă au aceștia. Directorul Exploatării Oțelu Roșu nu a fost de găsit, răspunsul primit de cetățenii care au vrut să vorbească cu aceasta fiind că este plecat la Reșița.

Pe de altă parte, primarul Luca Mălăiescu este de părere că cetățenii sunt revoltați pe bună dreptate.

Cunosc foarte bine ce se întâmplă în oraș, și adevărul este că mai ales în cartierele cu blocuri, pierderile din rețea sunt foarte mari și cetățenii, mulți dintre ei pensionari plătesc de multe ori sume importante de bani în plus nejustificate. De asemenea, calitatea pe care o oferă Aquacaraș consumatorilor este foarte scăzută și lasă de dorit.

Nu înțeleg acest lucru, pentru că Aquacaraș, din informațiile pe care le am, are un buget foarte mare, undeva la 33 de milioane de lei pe an, deci au un buget de 3 ori mai mare decât al Primăriei Oțelu Roșu și nu înțeleg ce au făcut atâta amar de ani cu banii. De reinvestit nu au reinvestit nimic, au încercat doar acest proiect la nivel de județ, masterplanul de implementare a rețelelor de apă și canal și care a dat chix și cu el, în rest nu au făcut nimic. De exemplu, la agenția lor de al Oțelu Roșu dacă le ceri un picamer nu au, dacă le ceri trei târnăcoape nu au, nu sunt dotați cu absolut nimic. Nu știu unde s-au dus, din 2007, de când au predat primăriile la Aquacaraș rețelele, unde s-au dus acești bani”, a afirmat primarul Luca Mălăiescu.

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. neme viorel

    imi pare rau ca si populatia este parsiva nu sunt multumiti de conditii dar nici nu vor sa schimbe cv daca se poate sa schimbe 2-3 oameni pentru 2000 care stau cu mainile in san la mitingul de azi s-a anuntat cel putin 100 de persoane si in realitate nici unul cu ,care am luat legatura pe cand am reusit doar aceste persoane care au aparut in articol au fost persoane ce s-au oprit sa vada ce se intampla si culmea au ramas aici , cinste lor pentru ca sincer nici nu au stiut ce se intampla

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei