Chiar se-ntâmplă! 160 de milioane de euro, investiți de chinezi prin Green Ecobauer în Caraș-Severin!

simescu

Green Ecobauer se asociază cu chinezii din provincia Wuhan pentru o investiție de 160 de milioane de euro în regiunea de Vest!

Summitul China – Europa care s-a desfășurat la București săptămâna trecută și care și-a propus dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Populară Chineză și blocul țărilor din Europa Centrală și de Est, are în sfârșit un prim rezultat concret cu ajutorul Camerei de Comerț Bilaterală Româno-Chineze Sucursala Caraș-Severin.

Societatea Green Ecobauer, care se ocupă cu gestionarea deșeurilor din județul Caraș-Severin a semnat la București, în prezența guvernatorului provinciei Wuhan, un memorandum de înțelegere cu societatea Sunshine Kaidi New Energy din China, o societate cu o cifră de afaceri de 7 miliarde de euro, cu 8.000 de angajați în întreaga lume, unul din cei mai mari actori bioenergetici din China.

Acordul vizează o investiție în valoare de 160 de milioane de euro, într-un proiect care ar urma să se implementeze pe o perioadă de 5 ani în zona de vest a României. Strategia Sunshine Kaidi are în vedere construirea a 257 de centrale electrice pe bază de biomasă și deșeuri până în anul 2022.

Revenind concret la protocolul semnat de societatea reșițeană Green Ecobauer, obiectivele colaborării parafate între partea română și cea chineză presupun încheierea unui joint-venture în următoarele 45 de zile, în care reprezentanții celor două companii vor efectua vizite în China și România pentru negocierea și perfectarea contractului de asociere. Până la finele anului 2017, prin intermediul reprezentanților guvernelor celor două țări, va fi armonizată legislația de mediu a României, implicit a comunității europeană  cu tehnologia deținută de compania Sunshine Kaidi, aceasta însemnând finalizarea acordului definitiv de cooperare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157683753739243″]

Premieră pentru România!

Pentru zona de vest, asocierea companiilor româno-chineză își propune pentru primul trimestru al anului 2018 demararea lucrărilor de construcție a primei stații de energie electrică integrate pe bază de biomasă și deșeuri din România, urmând ca până în 2022 această stație să producă energie electrică, termică, precum și în jur de 200.000 de tone combustibil pe an. Un alt avantaj al acestei tehnologii noi îl reprezintă reducerea costurilor la tona de deșeuri colectată, în urma procedeului tehnologic propus de partea chineză reziduurile care trebuie eliminate nedepășind 10% din cantitatea totală de deșeu folosită.

modelmic

Toate informațiile legate de acest proiect de amploare, le-am aflat de la directorul general al companiei Green Ecobauer, Sorin Simescu, care ne-a mai declarat: „Mă bucur că în sfârșit prin intermediul Camerei de Comerț Bilaterală Româno-Chineze Sucursala Caraș-Severin, am reușit să semnăm acest protocol de colaborare care se dovedește a fi o primă investiție de amploare realizată cu partenerii chinezi. A fost un efort conjugat al echipei Green Ecobauer precum și al reprezentanților CCIB România – China pe parcursul unui an și sper că vor urma și alte investiții, cel puțin la fel e importante pentru zona de vest și județul nostru. În următoarele săptămâni mă voi afla în China unde voi pune la punct detaliile legate de acest proiect. Îmi exprim deschis speranța și convingerea că autoritățile locale ne vor sprijini în acest demers pentru a realiza această investiție în Caraș-Severin și nu într-un alt județ din zona de vest a țării. Sper că prin acest joint venture creat între o firmă cărășeană, reșițeană și un consorțiu chinez se pot realiza investiții mari în județ. Important este să fim deschiși, atât oamenii de afaceri autohtoni, cât și autoritățile locale în relația cu partenerii chinezi”.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Lucian Ditcu

  Macar citim ca s-ar putea întâmpla cea in Caras Severin, asta ca se zbate un antreprenor ca de la aleșii nostrii …prafu si groapa

  Raspunde
 2. Toader

  Cand se discuta acum 10 ani, la nivelul CL,aceeasi problema de valorificare energetica a deseurilor menajere,unii, in frunte cu specialistul in foioase(foloase), primar atunci,ascuns acum,faceau glume si misto, dovada a “capacitatii” lor de viziune.Uite ca o sa se intample si asta, bravo acelora cu initiativa.Dea Domnul sa se realizeze!

  Raspunde
 3. Babacaia

  Du-te ma, nu pot sa cred. Ce geniu avem printre noi icisa in Resita. Un om asa capabil si erudit chiar icisa langa noi. Apropos don Simescu, cum se scris corect ? Răkie sau Răchie ?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei