Chiar și fără datorii și cu dotări de milioane, spitalul din Oțelu e ocolit de fonduri! „Se pare că doar acolo unde sunt arierate vin banii”

modelmic

 

Autoritățile locale din Oțelu Roșu sunt cât de poate de revoltate, având în vedere că în ultimii ani s-au străduit doar prin forțe proprii să ridice spitalul din oraș la standarde înalte, asta în timp ce alte unități spitalicești din județ au fost finanțate frecvent, în ciuda neregulilor cu care se confruntă.

 

Chiar dacă finanțele au fost întinse la maxim, spitalul din Valea Bistrei a reușit să reziste fără arierate, dar acest lucru nu pare să impresioneze pe nimeni, și asta pentru că în ultimii ani nu au mai fost alocate sume care să ajute unitatea spitalicească să facă noi investiții.

Și asta în timp ce alte spitale din județ, cu situații mult mai grave în ceea ce privește datoriile, au primit bani în tranșe și de la București, și de la Consiliul Județean.

„Oțelu Roșu nu a avut niciodată datorii, tocmai de aceea de multe ori am văzut că alte spitale primesc tot timpul bani. De exemplu, la Oravița, s-a primit anul trecut o sumă de 32 de miliarde, anul acesta 6 miliarde de la Consiliul Județean și la un moment dat ajungi să te întrebi pentru ce să fi performant, să nu ai arierate, să strângi, să te chinui, pentru că se pare că doar acolo unde sunt arierate și datorii, vin totuși banii. Nu mi se pare normal ca o instituție cu arierate să nu fie verificată”, susține primarul Luca Mălăiescu.

 

Aparatură de 1.000.000 de lei, acoperiș nou și planuri pentru o centrală pe lemne!

 

După modernizarea completă a ambulatoriului, în urmă cu doi ani, spitalul din Oțelu Roșu a fost dotat recent cu toată aparatura necesară, investiție care a presupus o sumă de un milion de lei.

Cele mai mari investiții au fost făcute la cabinetul radiologic și pe partea de analize, astfel că în momentul de față spitalul poate acoperi nevoile tuturor locuitorilor de pe Valea Bistrei, și nu numai.

„La spital, așa cum mi-am dorit și am promis de mai mult timp, după ce am terminat de renovat ambulatoriul, am adus aparatură medicală în valoare de un milion de lei. Chiar ne putem mândri cu un cabinet de radiologie foarte performant. De asemenea, am mai dotat și pe zona de analize, avem aparatură foarte performantă și acolo”, explică primarul Luca Mălăiescu.

Pe lângă această investiție, autoritățile locale au reușit și schimbarea completă a acoperișului, investiție realizată cu bani de la Minister și cu o cofinanțare din bugetul local. De asemenea, se ia serios în calcul și introducerea unei centrale pe lemne care să asigure încălzirea unității, și să ducă la diminuarea cheltuielilor din fiecare iarnă.

„Am primit bani de la Ministerul Sănătății, cu o finanțare de 5 la sută din partea Consiliului Local pentru renovarea acoperișului, așa că avem acoperiș nou și putem spune că orașul are un spital mult mai performant decât multe orașe care sunt peste Oțelu Roșu.

Cu căldura la spital nu am avut probleme niciodată, doar cu facturile. Iarna trecută în luna decembrie factura pe luna decembrie a fost de 50.000 de lei. Eu am deja o strategie de a instala o centrală pe lemne. Am discutat-o în Consiliul Local iar consilierii au luat decizia de a o amâna și de a o pune în practică undeva la primăvară, pentru că dacă o puneam în practică acum oricum iarna asta nu beneficiam de încălzire pe lemne pentru că montarea și punerea în funcțiune ar dura undeva la două luni de zile”, a mai adăugat edilul-șef din Oțelu Roșu.

 

Alexandra JURCA

 

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Vasile

  Cine il mai tine director la spitalul din Oravita pe Fara?
  Asa manager prost ca la spitalul din Oravita nu cred ca-i in tot judetul!
  De ce nu-l schimba factorii de decizie?
  Cine il tine in brate pe Fara? ursu,frunzaverde sau pocaitii?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei