Chirurgul indian Singh Bhupinder de la Spitalul Caransebeș, distins de Episcopul Lucian!

modelmic

Episcopul Caransebeșului, Prea Sfinția Sa Lucian a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Biserica de la Spital iar cu această ocazie i-a dăruit distincția Ordinul Crucea “Episcop Elie Miron Cristea”, medicului de origine indiană Singh Bhupinder. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat din nou în mijlocul celor aflați în suferință, bolnavii ce sunt tratați în spitalele din județul Caraș-Severin. Miercuri, în săptămâna Floriilor, Părintele Episcop s-a rugat pentru bolnavii, cadrele medicale și toți ostenitorii de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Ierarhul alături de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Taina Sfântului Maslu în Biserica din incinta unității medicale ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

Au participat la sfânta slujbă atât cadre medicale, cât și bolnavi care au avut posibilitatea să se deplaseze din saloane și să fie împreună la rugăciune. Despre momentul trăit cu emoție, medicul indian a declarat: “Ascultând cuvintele de laudă ale Sfântului Apostol Pavel: “Mărire, cinste și pace oricui face binele! și îndemnul său “că fiecare dintre noi să caute să placă aproapelui său la ce este bine spre zidire;” Doresc să aduc cuvinte de prețuire și mulțumire Prea Sfințitului Părinte Episcop Lucian și Episcopiei Caransebeșului pe care Prea Sfinția Sa o păstorește pentru cinstea și onoarea de care m-au învrednicit să primesc Ordinul Crucea “Episcop Elie Miron Cristea”, clasa a II- a pentru mireni.

18.04.2019 Caransebes - Episcopie - Chirurg

În Marele Post al Paștelui sunt onorat să primesc aceasta distincție. Chiar dacă originea mea este indiană, eu cred în valorile creștinismului și a ortodoxiei, fiindcă mă consider român locuind aici de peste 20 de ani. Doresc să-i mulțumesc soției mele prezentă lângă mine la acest important moment, cât și celor care s-au ostenit să participe la Taina Sfântului Maslu, săvârșită la Biserica cu Hramul Sf. Apostol și Evanghelist Luca, biserică aflată în curtea Spitalului. Cu smerenie și cu dragoste biserica noastră unde slujește Părintele Petrică Timiș are zilnic ușile deschise pentru bolnavi, pentru cadrele medicale dar și pentru toți credincioșii care trec pe la Spital și nu doar.

După cum învață biserica creștin ortodoxă, Taina Sfântului Maslu simbolizează binecuvântarea lui Dumnezeu pusă peste strădania oamenilor. Și aș vrea să fac o paralelă între misiunea de medic și importanța relației medicului cu Dumnezeu fără de care actul medical nu se poate împlini.

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos să fie bucurie pentru noi toți și urcuș spre mântuirea veșnică”, a declarat medicul chirurg Singh Bhupinder.

ordin-episcopie

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei