CJ Caraș-Severin și Primăria Băile Herculane bat palma! Trec de la răchie la lucruri mai serioase!

modelmic

Consiliul Județean Caraș-Severin își dă mâna cu Primăria Băile Herculane pentru a încerca să obțină finanțare pentru modernizarea clădirii în care își desfășoară activitatea administrația locală din stațiunea de pe Valea Cernei. Nu este primul proiect în care cele două entități sunt partenere, forul județean și Primăria Băile Herculane au mai lucrat împreună de două ori pentru organizarea Festivalului Răchiei.

De această dată parteneriatul prevede depunerea și implementarea în comun a proiectului „Eficientizarea energetică a clădirii primăriei orașului Băile Herculane”, în cadrul apelului de proiecte SUERD. Parneteriatul a fost aprobat de consilierii județeni reuniți săptămâna acesta în ședință extraordinară. Asta, după ce în ședința ordinară de luna trecută, CJ a aprobat proiectul inițiat de liberalul Dumitru Rujan privind realizarea de parteneriate cu primăriile din judeţ care vor să reabiliteze clădiri cu bani obţinuţi din proiecte depuse de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Disponibilitatea Consiliului Județean nu a stârnit mare emoție printre UAT-urile din județ. Din cele 77 de UAT-uri, doar 9 au răspuns ofertei forului județean: Băile Herculane, Ciclova Română, Eftimie Murgu, Glimboca, Lăpuşnicel, Prigor, Sacu, Slatina Timiş, Zorlenţu Mare. Dintre acestea, Lăpuşnicel și Sacu nu doreau încheierea unui parteneriat cu CJ, iar doar trei – Băile Herculane, Ciclova și Slatina Timiș avea clădiri eligibile (clădiri în care își desfășoară activitatea o entitate publică). Iar într-un final, s-a dovedit că doar Băile Herculane avea și documetele necesare, adică studiul DALI întocmit corespunzător.

„Într-o ședință anterioră a fost o propunere a unui coleg consilier privind acest parteneriat între CJ și primăriile din județul Caraș-Severin în vederea depunerii și implementării proiectelor pe eficientizarea energetică a unor clădiri publice din localitățile județului Caraș-Severin. Într-adevăr timpul era destul de avansat, termenul de depunere este destul de apropiat, singura primărie care ne-a solicitat acest lucru având și DALI în spate a fost Primăria Băile Herculane. Am redactat un acord de parteneriat standard, a fost aprobat în unanimitate, o să îl trimitem către Primăria Băile Herculane pentru a-l semna și pentru a-i ajuta în continuare în depunerea acestui proiect”, a explicat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Acordul de parteneriat include și un articol care prevede posibilitatea ca CJ să asigure co-finanțarea de 2% pentru acest proiect, deși conform declarațiilor lui Hurduzeu, Primăria Băile Herculane nu va avea nevoie de sprijin în acest sens.

foto arhivă (Cristian Miclău și Silviu Hurduzeu la Festivalul Răchiei 2017)

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei