Clădirea Poliției din Reșița va fi reabilitată termic cu bani europeni

modelmic

Clădirea Poliției din Reșița va fi reabilitată termic cu bani europeni în urma semnării contractului de finanțare de către IPJ Caraș-Severin cu ADR Vest. Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii publice – Poliția Municipiului Reșița” este în valoare totală de 4,3 milioane de lei, din care aproape 3 milioane de lei finanțare nerambursabilă.

Intervenții ample sunt prevăzute asupra corpului de clădire C6, în care își desfășoară activitatea Poliția Municipiului Reșița, precum: reabilitarea termică a anvelopei și a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile (sistem de panouri solare termodinamice și panouri fotovoltaice), reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, precum și montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumului energetic.

Contractul de finanțare pentru creșterea eficienței energetice a imobilului din cartierul Lunca Pomostului a fost semnat deja. Perioada de implementare a investiției este de 22 de luni.
Proiectul este finanțat prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, PI.3.1.B SUERD, în cadrul apelurilor de proiecte dedicate sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.
Beneficiar – Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin/ Ordine și Siguranță Publică”, a precizat Alina Strugariu  – Specialist Relații Publice, ADR Vest.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei