Clopoțelul a sunat și-n școlile oravițene. Elevii au răspuns „prezent” și de data aceasta!

deschidere an scolar Oravita

Unitățile de învățământ din orașul din Valea Carașului și-au deschis luni porțile pentru debutul unui nou an școlar. Fără manuale de limba română și matematică pe bănci pentru clasa a cincea, dar cu o sinteză a manualelor „adunate” într-un compendiu, mii de elevi s-au adunat în curțile școlilor pentru o nouă aventură pe tărâmul cunoașterii.

Debutul festivităților de deschidere în unitățile de învățământ din Oravița a fost dat la Școala Gimnazială „Romul Ladea” și Liceul Tehnologic „Mihai Novac”,  în jurul orei 09.00. Mii de elevi, cei mai mici însoțiți de părinți, au asistat la festivitatea de deschidere a noului an școlar 2017-2018. După mesajul transmis de directorii instituțiilor și slujba religioasă, școlarii au intrat în clase pentru a-și ridica manualele de pe care vor studia în acest an școlar. Din nefericire, elevii de clasa a V-a nu au încă manualele de limba română și matematică însă, probabil, se vor bucura de noul compendiu conceput în grabă de Ministerul Educației.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157688933443835″]

O oră mai târziu, elevii de la cel mai prestigios liceu din Oravița, Liceul Teoretic „General Dragalina”, s-au adunat pe terenul de sport, pentru a participa la o nouă festivitate de deschidere, unii în premieră, a unui nou ciclu de studiu. După slujba religioasă, directorul instituției, Alideia Țepeneu, le-a transmis un mesaj de bun venit noilor elevi dragalinezi, dar și un bun revenit celor care au pășit pentru prima oară pragul instituției în anii anteriori. Mesajul din partea primarului orașului Oravița, Dumitru Ursu, a fost transmis de viceprimarul Lorena Ion, care i-a asigurat pe cei prezenți că interesul administrației locale pentru îmbunătățirea actului educațional va fi unul pe măsura așteptărilor.

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei