Cod galben de furtună în 32 de județe, printre care și Caraș-Severin!

modelmic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip cod galben de furtuni valabilă pentru 32 de județe, printre care și Caraș-Severin.

Atenționarea intră în vigoare la ora 12:00 și expiră la ora 22:00, pentru județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, iar pentru Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei și zona de munte, avertizarea este valabilă de la ora 15:00 și expiră joi, la ora 10:00.

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp
”, informează meteorologii.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei