Cod galben de instabilitate atmosferică! Meteorologii anunță averse torențiale, grindină și vijelii!

modelmic

Săptămâna începe cu o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce vizează peste 30 de județe, printre care și Caraș-Severin. Conform meteorologilor, ne putem aștepta la descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

„În zonele de deal și de munte, precum și în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Atenționarea este valabilă de luni, de la ora 10:00, până marți, la ora 10:00.

Pe de altă parte, conform ANM, disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

 

Karina TINCUL

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei