Codrin Ștefănescu: „După CEx-ul PSD, așteptam de la domnul Mocioalcă un gest de onoare: să își prezinte demisia!“

Codrin - Mocioalca

Secretarul general adjunct al PSD la nivel național, Codrin Ștefănescu, continuă să își exprime dezamăgirea pentru modul în care este gestionată organizația PSD din Caraș-Severin. Ștefănescu afirmă că, la nivel central, conducerea PSD nu poate rămâne indiferentă la numeroasele sesizări venite din partea primarilor din teritoriu.

Există o nemulțumire în PSD Caraș-Severin legată de votul pe care președintele organizației l-a dat în CEx-ul național. A fost un șoc cumplit pentru primari, pentru președinții de organizații locale, pentru consilierii județeni, municipali, locali din județ, pentru foarte mulți membri și activiști să vadă că președintele lor de partid a cerut executarea președintelui PSD, Liviu Dragnea. Îi înțeleg pe colegii noștri pentru că nu s-a dat un mandat pentru acest vot, iar de atunci și până acum lucrurile se complică. Într-un moment, în care partidul se luptă din greu și pe toate fronturile cu un sistem ticălos, în Parlament și în viața de zi cu zi și se luptă să păstreze și guvernarea și să ducem și până la capăt programul de guvernare.

Lucrurile s-au agravat în organizația PSD din Caraș-Severin. Am înțeles că au fost chemați la raport șefi de deconcentrate, inclusiv șeful poliției județene, care n-are nicio legătură cu politica și care n-ar trebui să se implice în absolut nimic. Prin urmare, fac pentru ultima oară apel la calm și îi rog pe colegii de la Caraș să aibe răbdare până la viitoarea întrunire a CEx-ului național, unde vom tranșa foarte clar problema cu care se confruntă organizația“, afirmă Codrin Ștefănescu.

Citește și: Probleme pentru comandantul Avram?! Direcția Control Intern la IPJ Caraș-Severin!

Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă a afirmat la finalul CEx-ului județean, în urma căruia și-a exprimat votul anti-Dragnea în cadrul CEx-ului național, că din totalul de 78 de membri ai CEx-ului PSD Caraș-Severin, din care 8 au absentat, au votat împotriva scrisorii care l-ar trimite acasă pe Dragnea 10 membri iar alți 3 membri au preferat să se abțină.

Cei 33 de primari, semnatari ai acestei scrisori care a ajuns la conducerea PSD România prin care au solicitat întâlnirea de urgență la sediul central al partidului, întâlnire care a avut loc, nu recunosc structura CEx-ului PSD Caraș-Severin, și spun că de fiecare dată la CEx-ul județean apar de fiecare dată oameni noi, de care nu știau că fac parte din conducerea partidului. Deci este o structură nedefinită a CEx-ului județean al PSD. Iar eu cred foarte mult în ceea ce spun primarii noștri, care sunt motoarele acestui partid. Și în momentul în care nu primești mandat de la primari, aleșii noștri locali, șefii noștri de zonă, consilierii noștri municipali și locali și vii cu un astfel de mandat la centru, în mod clar nu reprezinți punctul de vedere al organizației. Și de aici au început toate aceste mișcări. Evident că eu sunt alături de oamenii din partid și sunt atent la ceea ce mi-au sesizat cei din teritoriu, legat și de votul dat peste capul lor de președintele Mocioalcă și despre situația care nu este roz în organizație. Le transmit să vom rezolva situația asta. Eu îi înțeleg și Liviu Dragnea îi înțelege și domnul Bădălău și domnul Oprișan și cei din BPN iar lucrurile nu pot rămâne așa”, susține secretarul general adjunct al PSD.

Întrebat dacă a dialogat, recent, cu președintele organizației județene, Codrin Ștefănescu afirmă că a avut doar un schimb de mesaje tip sms cu deputatul Ion Mocioalcă. Ștefănescu afirmă că a lecturat și poziția deputatului Ion Spânu la adresa domniei sale. „Nu am auzit de acest domn deputat. Și poate nu au auzit nici cei din județul Caraș-Severin. Nu am auzit ca acest deputat să iasă în plenul Parlamentului despre abuzurile Noii Securități, de abuzurile Statului Paralel sau să ia poziție pentru vreun coleg sau vreo cauză nobilă. Și m-am săturat eu, care sunt o voce a acestui partid, să fiu criticat de niște oameni pe care nu îi cunosc și care nu au ieșit cu nimic în evidență, puțini de altfel, care fac parte, de obicei, dintr-o camarilă scurtă a unui lider care se crede stăpân de organizație și proprietar de județ, ca să lămurim și treaba asta“.

Citește și: Fostul președinte al PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Spânu, stupefiat de declarația lui Codrin Ștefănescu!

În privința mandatului partidului de care ar avea nevoie pentru declarațiile pe care le realizează în raport cu organizația județeană de partid din Caraș-Severin, secretarul adjunct al PSD, afirmă: „Atunci când 33 de primari și parlamentari dintr-o organizație județeană cer să vină la sediul central să depună o scrisoare cu niște nemulțumiri, mandatul meu statutar este acela de a-i primi, de a le asculta păsurile, de a-mi informa colegii din conducere și de a pune pe ordinea de zi astfel de puncte. Nu este nevoie de mandat pentru așa ceva, ci este pur și simplu obligatoriu acest lucru! oamenii aceștia trag de ani de zile pentru partid! Românii au încredere în primarii noștri, care sunt oameni respectați în teritoriu, votați și iubiți de comunitate, oameni care pun zi de zi în practică programul de guvernare cu care am câștigat alegerile și sunt atenți și la viața comunităților lor“.

Citește și: Politichia cărășeană, ținută la sânul lui Avram! Comisarului Avram!

Reper 24 a dorit să afle de la secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, cum vede rezolvarea stării conflictuale declanșate în urmă cu două săptămâni în organizația PSD Caraș-Severin.

Am încercat să găsesc o soluție de dialog în toate aceste zile, lucru pe care i l-am transmis și doamnei deputat Luminița Jivan să-l încerce. Știm foarte bine că primari, viceprimari și oameni din conducerea județului sunt alături de ea. Nu a reușit! Pentru că nu se vrea un dialog. Și atunci, probabil, vom rezolva acest lucru la nivel central. Nu e normal să primim din presa locală declarații din acestea halucinante despre președintele partidului sau despre colegi din conducere. Totuși, sunteți aleși cu votul românilor din județ și cu munca făcută de primarii și șefii de organizații locale ca să fii alături de partid, nu ca să ceri demisii în bloc și capetele președinților, exact în momentele cele mai cumplite de bătălie pe care noi, ca partid de guvernământ, le ducem. Și toate să le faci fără mandatul colegilor! Și să mai vrei să fii și șef și coordonator și stăpânul jocului și în același timp să pui pumnul în gură tuturor. Asta nu se poate! Îi place, nu îi place domnului Mocioalcă, asta e situația! A jucat un rol la CEx, a cerut capul președintelui partidului și n-a obținut acest lucru. Au fost 8 voturi pentru și 55 împotriva demiterii lui Liviu Dragnea. În aceste condiții eu așteptam un gest de onoare: să își prezinte demisia! Te duci frumos în județ și le spui stimați colegi m-am dus la centru și am cerut demisia lui Liviu Dragnea am încercat, nu am reușit, îmi prezint demisia, faceți alegeri! Nu să faci această întreagă nebunie, să chemi deconcentrate, șeful de la IPJ, presiuni, discuții iar noi cei din conducerea partidului, sesizați de o grămadă de colegi, să nu luăm atitudine și să nu ne implicăm.

Poate înțeleg toți cei din organizație în viitor că trebuie să fie toți o familie, să aibe o conducere care să îi respecte, să țină cont de votul lor, să se simtă toată lumea bine la sediu, să se simtă ca acasă, să știe că dorințele și problemele din localitățile lor vor fi rezolvate și toată lumea pune osul la treabă. Nu că există discrepanța asta între marea masă a activului de partid, cu primarii în frunte și o conducere mică de clică, care decide cine, ce și cum face în județ, pentru că nu acesta a fost votul românilor de acolo. Și atunci, da, este obligația noastră să ne implicăm în această chestiune“, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Sergiu TABAN

 


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la redactie@reper24.ro, pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Ionescu

  In sfarsit lucrurile intra in normalitate in Judetul Caras Severin sa vina Doamna Jivan la conducerea PSD . Concluzie : asa se intampla cand alegi sa mergi cu Firea

  Raspunde
  1. AntiIonescu

   Și tu măi Ionescu de ce raportezi ”normalitatea” la Jivan? Ea a apărut normal în PSD? Că nici ea nu cred că știe de unde a venit, din ce cotlon , ce sat, ce pat? Și de când Firea a ajuns personna non grata? Ea este primarul Capitalei României, primarul cu cele mai multe voturi din România și omul cu cele mai multe voturi din PSD!

 2. zero

  Nu, nu… aşa se întâmplă când alegi să te faci “frate” cu dracu’.
  Adică să îndrăzneşti să influenţezi (să sminteşti) votul consilierilor locali PSD că îţi telefonează tăiţelu’ (din tabăra adversă – aşa cum a procedat la votul repetitiv privind “achiziţia” depoului de tramvaie şi nu numai…).
  Manus manum… labat :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei