Colectare selectivă și modernă, prin proiectul „Anina mai curată – Anina europeană”

anina 1

 

La Anina a început derularea unui proiect deosebit de important pentru comunitate. Denumit sugestiv „Anina mai curată – Anina europeană”, acesta urmărește modernizarea colectării deșeurilor din oraș.

Ca un prim pas, Primăria Anina, prin Serviciul Local de Utilități Publice, a început acțiunea de distribuire a unor pubele de 120 litri către populație, precum și amplasarea de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Mai exact, se distribuie un număr de 160 de pubele pentru deșeuri menajere, gospodăriilor de pe străzile: Policlinicii, A. Mureșanu, Sfânta Varvara și au fost amplasate patru europubele de 1100 litri pentru blocurile de pe strada Mihail Sadoveanu. În plus, pentru colectarea selectivă au fost amenajate trei platforme în locațiile: Grădiniță strada Spitalului, strada V. Birou – Brazi, Parc Breiner, urmând ca pe viitor astfel de platforme să fie amplasate și în alte locații din oraș.

Prin acest proiect se va realiza, în principal, scăderea cantității deșeurilor menajere prin creșterea cantităților deșeurilor reciclabile colectate selectiv, conform prevederilor legale în vigoare, în același timp efectul va fi limitarea accesului la deșeurile existente în containere pentru câinii comunitari sau păsări, care împrăștie totul și provoacă un peisaj dezolant.

Suntem convinși că efortul nostru va fi apreciat de către cetățeni și considerăm că aceștia vor da dovadă de înțelegere pentru respectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor”, transmit reprezentanții Primăriei Anina.

anina 2 anina 3

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei