Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița intră în reparație capitală! Unde își vor desfășura cursurile elevii

modelmic

Peste 8 milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița. Lucrările vor începe în perioada următoare, motiv pentru care începând de săptămâna viitoare, elevii unității de învățământ vor fi nevoiți să își desfășoare cursurile în alte spații.

Proiectul „Reabilitarea energetică a Colegiului Național Traian Lalescu” va fi finanțat din fonduri europene, contractul fiind semnat în luna martie a anului trecut de primarul Ioan Popa și de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim. Printre lucrările ce vor fi derulate în perioada urmăroare l se numără: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea acoperișului, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel și parter, reabilitarea instalațiilor interioare de încălzire și de furnizare a apei calde și reci, dar și refacerea sistemelor de preluare și colectare a apei pluviale. De asemenea, proiectul include montarea unei centrale termice noi, instalarea de panouri solare și panouri fotovoltaice, implementarea unui sistem de climatizare realizat cu ventiloconvectori și a unui sistem de ventilație mecanică cu recuperarea căldurii, implementarea unui sistem integrat de management energetic al clădirii, lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare, precum și crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Pe durata de execuție a lucrărilor, respectiv 12 luni, elevii Colegiului își vor desfășura activitatea astfel:
• începând cu 11 februarie, cele 9 clase de ciclu gimnazial își vor desfășura activitatea la Colegiul Tehnic Reșița, (parter și etaj I);
• clasele de liceul (16 clase) și învățământul postliceal sanitar (8 clase) își vor desfășura activitatea în aripa nouă a clădirii Colegiului Traian Lalescu;
• până la vacanța de primăvară, cele 16 clase de liceu, 8 clase școală postliceală și 9 de gimnaziu, în total 849 elevi, se vor muta în clădirea – Corp E a Universității Eftimie Murgu (spațiu luat în chirie de Primăria Reșița).

Valoarea totală a proiectului este de 8.356.046,58 lei (1,80 milioane euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 6.880.284,26 lei (1,48 milioane euro).

 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Laurentiu H.

  Noi,prietenii domnului primar, ne-am uitat pe site-ul de licitații și am văzut că licitația pentru lucrări e în EVALUARE! Sa înțelegem că din moment ce se scrie peste tot ca au început lucrările, primăria știe că ofertele sunt bune înainte de finalizarea evaluării ? ! Foarte foarte interesant. Să dea Dumnezeu să fie bine. ..ca să nu fie rău.

  Raspunde
 2. zero

  “De asemenea, proiectul include … instalarea de … panouri fotovoltaice … sistem de ventilație mecanică”
  Inteligent, management integrat, ventilaţie mecanică!
  Ceva în gen … bicicleta cu panouri fotovoltaice şi propulsie mecanică :)
  Tăiţelu’ ăsta mai ştie să rezolve o integrală simplă?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei