Comisarul Berbeceanu, finalul fericit al unei mârşăvii, produs al „sistemului”

nica si berbeceanu

În această dimineaţă am vorbit cu Traian Berbeceanu. Sunt bucuros, de altfel ca marea majoritate a cunoscuților săi, că iată judecătorii au ajuns la finalul unui caz tipic în sistemul judiciar românesc din ultimii ani, dosar în care s-a încercat, asta o spun fără perdea, asasinarea profesională, morală şi poate fizică a unui poliţist de excepţie.

Înalta Curte a motivat sentinţa şi foarte probabil, în viitorul apropiat, doi procurori şi un ofiţer de poliţie ajung acolo unde le e locul, la zbârnă! În iunie 2016, fostul şef al DIICOT Alba, procurorul Ioan Mureşan, a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu, procurorul Nicolae Cean a primit doi ani închisoare pentru complicitate, iar  ofițerul BCCO Alba, Alin Munteanu s-a „primenit” cu patru ani de închisoare. Este cunoscut faptul că cei trei i-au înscenat lui Traian Berbeceanu un dosar cu probe, care mai de care contrafăcute, cu martori audiaţi sub presiune, multora dintre martori promițându-li-se o serie de avantaje, facilităţi în dosarele în care aceştia erau implicaţi, dacă  vor da declaraţii care să îl incrimineze pe Comisar.

Inculpaţii au acţionat coordonat pentru obținerea unor declaraţii incriminatoare la adresa lui Berbeceanu, fiind folosite în tactica de ascultare metode nelegale de formulare a unor întrebări sugestive, în perioade de stres ale martorilor, prin expunerea acestora la o zarvă excesivă”.

E de consemnat faptul că, în motivarea avută, până şi judecătorii sunt şocaţi de maniera în care cei doi procurori au încercat să îl elimine pe Traian Berbeceanu din viaţa profesională. Că motivarea Înaltei Curţi este una justă, nu mai ridică semne de întrebare, iar cei trei este firesc să plătească pentru ce au făcut. Stau însă şi mă întreb, cine îi mai dă înapoi lui Traian Berbeceanu cei patru ani în care a fost hărţuit, batjocorit, privat de o serie de drepturi elementare? Ştiu nenorociţii ăia prin ce a trecut familia poliţistului?

Cazul Comisarului  este cel mai elocvent exemplu că sistemul nemernic funcţionează la toate palierele şi cu părere de rău o spun, nu este singular. Flăcăii ăştia de pe la IPJ-urile din ţară, voi ăştia care vă regăsiţi în cei trei nemernici, faceţi un pas în spate, indiferent de culoare voastră politică sau grosime a buzelor! Că voi existaţi, o ştiţi bine, dar la fel de bine o ştim şi noi !

Traian Berbeceanu, ai respectul tuturor poliţiştilor şi al societăţii civile! Și ţi-am mai spus o dată, mersul pe pământ în genunchi, e pentru târâtoare, pentru vulturi nu există decât: Zbor înalt!

 

Adi NICA

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Alex

    Trebuia sa se ajungă , cu aceasta procedura judiciară , si la Alina Bica si
    chestorul Toba, care au stiut au tolerat, toate scenariile ba mai mult au făcut foarte multe jocuri politice murdare ! rușine întregului sistem ticăloșit !!!!!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei