Competiție sportivă în premieră la Oravița. 200 de copii au alergat prin pădure, la Wolf`s Run

modelmic

Oravița a găzduit prima ediție a concursului de atletism montan Wolf`s Run la care au participat 200 de copii. Într-un loc pitoresc, la 10 kilometri de Oravița, elevi de la Liceul Teoretic „General Dragalina” s-au întrecut într-o competiție sportivă care se vrea să devină tradiție.

Astfel, în Poiana de la Cantonul Lupului, pe un traseu prin pădure și o tematică ce aduce în prim plan personajele din „Scufița Roșie”, copiii s-au aventurat într-o întrecere sportivă atipică, dedicată zilei lor.

Avem natura de partea noastră. Dumnezeu a fost bun astăzi cu noi, pentru că ieri după-masă la ora 4 și jumătate nu puteai să ieși afară că a plouat foarte tare și astăzi de dimineață ne-am trezit cu soarele pe cer, spre bucuria copiilor și a mea. Sincer, am avut emoții mari, mi-am dorit foarte mult să reușesc să fac concursul acesta! Este un concurs atipic pentru ceea ce se întâmplă, dar cred că din acest an în zona noastră, în zona Oravița, se vor mai desfășura astfel de concursuri”, a spus profesorul de sport de la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița , Cosmin Ciorman.

modelmic

Concursul Wolf`s Run este dedicat zilei de 1 Iunie- Ziua Internațională a Copilului, iar obiectivul principal al competiției montane este unul de suflet, acela de a-i face pe copii să se bucure de natură, de viață, de întâlnire între prieteni, de aventură.
Nu a existat nicio pregătire prealabilă a copiilor, traseul pe care s-a desfășurat concursul fiind unul surpriză pentru participanți, iar concurenții s-au descurcat de minune, ajungând cu toții la finish.

Aveam emoții pentru că terenul nu este unul de asfalt, e pădure, s-a urcat și s-a coborât pe o potecuță prin pădure, 1240 m lungime, dar este un traseu plăcut”, a precizat profesorul de sport.

modelmic

Pentru anul viitor se dorește ca acest concurs să crească și organizarea lui să fie una complexă.

Cred că vom crește acest concurs, de la o etapă la alta să fim mai buni, acum a fost un început, anul viitor va fi cu siguranță unul mai frumos, dacă nu în toamnă va fi un concurs deschis pentru publicul larg, pe categorii de vârstă, cu o lungime mai serioasă, cred că îl vom dezvolta”, a mai spus profesorul Ciorman.

Aceste manifestări sportive se desfășoară în cadrul clubului liceului, ”I heart sport”, care din 2012 a început să organizeze concursuri de atletism montan, având ca obiectiv promovarea sportului în rândul tinerilor. Sportivii clubului au câștigat primul loc, doi ani consecutiv, la competiții la care au fost prezenți concurenți din întreaga țară.
Efortul competițional al copiilor a fost răsplătit la final cu medalii și tricouri. Organizatorii competiției au fost Liceul Teoretic ”General Dragalina”, Primăria Oravița și asociații sportive.

modelmic

 

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei