Comunele din România se adună la sfat. Județul Caraș-Severin este reprezentat de 18 edili.

aaaaaaAdunarea Generală a Asociației Comunelor din România se va desfășura în acest în capitală, în perioada 16 – 19 februarie. Județul Caraș Severin va fi reprezentat de 18 edili conduși de primarul comunei Marga Nicolae Beg, președintele filialei județene a Asociației Comunelor din România. „Încă nu pot să vă precizez care va fi ordinea de zi a întâlnirii din acest an. Eu voi fi încă de sâmbătă la București, tocmai pentru a stabili, de comun acord cu ceilalți colegi din țară, subiectele care vor fi dezbătute pe parcursul celor 3 zile“ – a declarat pentru Reper 24 Nicolae Beg.

“Anul trecut, cel mai disputat subiect a fost cel privind alocările unitare de fonduri guvernamentale pentru comunele din România. Ni s-a oferit suma de 700 de lei pe cap de locuitor, noi am solicitat 1.200 de lei, iar la finalul dezbaterilor am convenit la 1.000 de lei, pe cap de locuitor, pe an, dar nu mai puțin de două milioane de lei. E o sumă care avantajează localitățile mai mici cum este și Marga, care are aproximativ 1,100 de locuitori și implicit, sumele pe cap de locuitor sunt mai mari. Din acești bani se asigură salariile, cheltuielile, cofinanțările în fiecare unitate administrativ teritorială“.
Nicolae Beg e totuși nemulțumit de faptul că anul trecut Guvernul PSD i-a „păcălit puțin“ pe primari: După ce am stabilit sumele ce vor fi alocate pe cap de locuitor către fiecare comună din România, executivul ne-a transferat plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora. Până acum doi ani, acești bani erau virați separat de alocările bugetare pentru primării“.
În acest an, sumele ce vor fi alocate per capita, au rămas aceleași, respectiv 1.000 de lei pentru fiecare locuitor din comună.
Vom reveni cu amănunte de la lucrările Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.
Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei