Concedieri pe bandă rulantă la Aquacaraș! 167 de angajați nu se mai regăsesc în noua organigramă votată!

Aquacarasconcedieri

Consiliul de Administrație al societății comerciale Aquacaraș SA a votat astăzi o nouă organigramă numerică și noul stat de funcții. Din cei 631 de angajați pe care îi are astăzi societatea, 167 urmează să apuce de la 1 martie 2018 drumul pensionării, al șomajului sau vor căuta să-și ofere competențele profesionale altor angajatori.

Reducerea semnificativă a organigramei ține de reglementarea situației dramatice financiare pe care o traversează astăzi societatea Aquacaraș, datoriile acesteia cifrându-se la aproape 20 de milioane de euro! Noua organigramă Aquacaraș a fost votată de un număr de 6 membri ai Consiliului de Administrație, în vreme ce membrul CA, liberalul Adelin Tuță, s-a opus adoptării acesteia.

Contactat de Reper 24, Adelin Tuță afirmă: „Nu am spus că nu sunt de acord cu noua organigramă. Doar că am cerut să se prezinte o analiză concretă a criteriilor după care s-a luat această decizie, să vedem exact care este impactul economic și dacă prin aceasta reușim cu adevărat ceva. Soluții de redresare sunt. Una dintre aceste soluții poate veni din facturarea apei meteoritice, de unde societatea ar putea obține anual 4 milioane de euro; Timișoara are, Bucureștiul are, noi de ce nu am putea avea și acest serviciu?“ Iar Tuță nu minte. Facturarea apei meteorice este efectuată conform H.G. 1591/2002, care prevede:

„cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua publică de canalizare este determinată prin înmulţirea cantităţii specifice multianuale de apă meteorică, stabilită conform normativelor în vigoare, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator.” Concret, vorbim de tariful pentru un serviciu distinct prestat de firmele de utilități pentru colectarea,transportul și epurarea apelor meteorice provenite din precipitații.

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Flavius Nedelcea: „Nu vorbim de o concediere colectivă!“

La rândul său, Flavius Nedelcea, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, principalul acționar al societății Aquacaraș, prezent la întâlnirea de ieri, infirmă ideea unei concedieri colective în cazul Aquacaraș: „Să nu ne pripim. Nu e o concediere colectivă! A fost votată o organigramă numerică, după cea stabilită în 2012, bazată pe necesarul real al societății Aquacaraș. După 691 de angajați preluați de noua conducere executivă, s-a ajuns la 631, iar conform noii organigrame se va ajunge la un număr de 466. Consider că deși societatea a ajuns pe marginea prăpastiei, cu o seamă de datorii, ea poate fi readusă pe profit prin măsuri eficiente. Nu vom da afară 167 de oameni dintr-o dată! Este greșit ce s-a speculat. Intenția noastră nu este să lăsăm oameni activi pe drumuri. Va prima selecția naturală“, a ținut să precizeze Flavius Nedelcea.

De altfel, din datele prezentate recent de noul director general al companiei Aquacaraș, Nicolae Miu Ciobanu, societatea are de plătit către ANAF o rată lunară de aproape 700.000 de lei, în condițiile în care profitul realizat de companie în primele 10 luni ale anului 2017 se ridică la 132.000 de lei?! Conform lui Ciobanu, datoria către ANAF nu este singura problemă a Aquacarașului, aceasta având de achitat în prezent facturi care se ridică la 88 de milioane de lei.

Sergiu TABAN

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Jiji

  Dupa ce ca avem cea mai scumpa apa din tara astia mai vor sa bage in facturi si apa de ploaie doar ca sa mentina puturosenia politica pe functii !
  Asta a ajuns sa ne compare cu Timisoara sau Bucurestiul
  Brovo !
  Un sistem de plata electronic sau on line al facturilor nu stiti sa implementati ?
  Desteapta lume la Aquacarasul asta !…doar lipitori de afise si politruci care nu au nicio treaba cu ce ar trebui sa se intample acolo !

  Raspunde
 2. zero

  150 de oameni sacrificati la Primarie, 167 la Aquacaraş…
  “…Va prima selecția naturală“, a ținut să precizeze Flavius Nedelcea.
  Probabil ca se refera la “iubitii conducatori”.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei