Concluziile procesului electoral desfășurat în Caraș-Severin

ciasc

Președintele BEJ Caraș-Severin, Rustin Ciasc, a făcut public un rezumat al desfășurării procesului electoral în Caraș-Severin. Astfel, la nivelul județului s-au prezentat ieri la urne 122.380 de persoane cu drept de vot, dintre care 98,08% au exprimat voturi valabile, iar 1,92% au introdus în urne voturi nule.

În turul 2 al alegerilor prezidențiale din România, candidatul Klaus Werner Iohannis a fost votat în județ de 67.839 de cărășeni, în procente însemnând 56,52%, în timp ce Vasilica Viorica Dăncilă a obținut 52.187 de voturi, respectiv 43,48%.

Atât în cursul zilei de duminică, cât și după închiderea urnelor nu s-au înregistrat contestații sau sesizări de resortul Biroului Electoral Județean, de asemenea nu au fost semnalate incidente electorale care să potențializeze o eventuală fraudă în procesul electoral”, a declarat Rustin Ciasc.

Rezultatele obținute la acest tur de scrutin au fost centralizate în aproximativ 5 ore, fiind 365 de secții de votare în Caraș-Severin, media a fost sub un minut pe secție.

Prin centralizare înțeleg preluarea materialelor care urmează să fie arhivate la sediul Tribunalului, preluarea materialelor de comunicații de către serviciul de telecomunicații speciale, materialele care au fost preluate de Instituția Prefectului și, desigur, rezultatele votării, procesele verbale centralizatoare, listele, voturile nule.

În zilele următoare, BEJ urmează să își înceteze activitatea, bineînțeles după înaintarea către Biroul Electoral Central, pe suport de hârtie, a rezultatelor votării, în format electronic deja au fost transmise și au fost validate corelațiile informatice.

De asemenea, va fi predat și restul de materiale către tribunal și în momentul în care BEC va da decizia aferentă, toate birourile electorale de circumscripție își vor înceta activitatea”, a mai declarat Rustin Ciasc, președintele BEJ Caraș-Severin.

Deși nu există o statistică clară a numărului de persoane care au votat în județ pe listele suplimentare, pe cererile înregistrate în preziua alegerilor, aproximativ 1800 de persoane au solicitat urna mobilă, dar nu există certitudinea că aceste persoane au și votat toate, motivele fiind variate.

 

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei