Concurs cu rezultat previzibil la UEM! Dorina Chiș-Toia – Cristian Rudolf: 6-0!

modelmic

Dorina Chiș-Toia a fost desemnată noul decan al Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița, ea fiind aleasă cu unanimitate de voturi de către membrii Comisiei de Evaluare, în urma concursului derulat astăzi la sediul UEM. Contracandidatul său, Cristian Rudolf nu a reușit să convingă nici unul dintre evaluatori să îl voteze. Cu toate acestea, Rudolf susține că rezultatul era unul previzibil, având în vedere criticile dure pe care le-a adus în trecut la adresa conducerii UEM. 

Poziția de decan a Facultății de Științe Sociale a rămas vacantă, după ce fostul decan, Andrade Bichescu a câștigat funcția de rector al UEM, în vara acestui an. De atunci, poziția a fost ocupată cu titlul de interimar tocmai de Dorina Chiș-Toia, concursul de astăzi fiind practic o confirmare în funcție a acesteia.

Întrebată, după terminarea procesului de votare, dacă se aștepta la un rezultat atât de categoric în favoarea sa, proaspătul decan a evitat să dea un răspuns clar:

„Nu știu dacă m-am așteptat la acest rezultat, important este că membrii comisiei și-au spus punctul de vedere prin acordarea votului acestuia. Consider că lucrurile trebuie să meargă înainte, să dăm dovadă de responsabilitate în ceea ce privește ducerea la îndeplinire a obiectivelor pe care ni le-am propus, numai printr-o muncă susținută și printr-o bună comunicare și colaborare, prin respect reciproc și prin sprijin din partea tuturor, putem să ducem la îndeplinire obiectivele pe care ni le-am propus”.

Dorina Chiș-Toia a fost felicitată de membrii comisiei pentru programul managerial pe care l-a prezentat, printre obiectivele pe care aceasta și le-a propus, odată aleasă la conducerea Facultății de Științe Sociale se numără: asigurarea celor mai bune condiții pentru finalizarea anului universitar și obținerea licenței la cele două programe la care UEM are în prezent doar o autorizare care presupune susținerea probelor de licență în cadrul unor universități din afară: Dreptul și Resursele Umane.

De cealaltă parte, contracandidatul lui Chiș-Toia la funcția de decan al FSS afirmă că se aștepta la acest rezultat și că a decis să participe la concurs deși era pe deplin conștient că nu avea nici o șansă de reușită. Mai mult chiar, Rudolf a ținut să își felicite oponenta pentru succesul obținut, înmânându-i un buchet de trandafiri.

„În primul rând doresc să o felicit pe stimata doamnă decan, despre care pot spune foarte multe lucruri și foarte bune lucruri, o cunosc din copilărie, a fost și este colegă cu mama, pot să o asigur de sprijinul în ceea ce privește desfășurarea acțiunii de manageriat la Facultatea de Științe Sociale.

În ceea ce privește rezultatul votului mă așteptam desigur la acest rezultat, având în vedere că am criticat în trecut și o să critic și pe viitor conducerea Universității și că dumnealor au fost cei care m-au evaluat. Am ales să particip la aceste alegeri ca să arăt că mă supun la regulile jocului democratic, că îl respect, nu mă surprinde absolut deloc cum s-au desfășurat lucrurile, a fost un exercițiu binemeritat și care fără îndoială îmi va prinde bine pe viitor”, a explicat Cristian Rudolf.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei