Condamnare definitivă! 5 ani de pușcărie pentru fostul șef ANAF, Sorin Blejnar!

modelmic

 

Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF a fost condamnat de magistrații Curții de Apel București la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influentă.

Fostul șef ANAF a anunțat însă că nu așteaptă să vină poliția după el și se predă singur la penitenciarul Rahova.

Acum merg către penitenciar să mă predau. Este o decizie nedreaptă. Nu mă așteptam la așa ceva!“, a spus Blejnar, citat de Antena3.

Decizia este definitivă, totodată instanța a dispus și confiscarea a peste 12,5 milioane lei.

Este o decizie extrem de nedreaptă, o decizie dată, prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie în baza unui dosar făcut de celebrul Portocală, împotriva lui începandu-se deja urmarirea penală în rem pentru represiune nedreaptă și pentru fabricarea de probe.

Nu avem ce să comentăm, justiția așa a considerat. Eu consider că este nedreaptă, nu avem ce să facem. E o surpriză neplacută cu implicații asupra mea, asupra familiei și asupra cunoscuților”, a adăugat Sorin Blejnar pentru Mediafax.

Curtea de Apel București a redus pedeapsa data de Tribunalul București de la 6 la 5 ani.

Desființeaza, în parte, sentința penală atacata și rejudecand, în fond: Reduce pedeapsa principală aplicata inculpatului Blejnar Sorin pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influența, prevazuta de art.291 alin.1 Cod Penal raportat la art.7 lit.a din Legea nr.78/2000 si art.5 Cod Penal de la 6 ani inchisoare la 5 ani inchisoare.

Reduce durata pedepsei complementare aplicata inculpatului de la 4 ani la 3 ani. Mentine celelalte dispozitii“, se arata in minuta Curtii de Apel Bucuresti.
Instanta a menținut confiscarea a peste 12,5 milioane de lei, decisă de Tribunalul București.
Procurorii arătau că, „in cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul ANAF, inculpatul Blejnar Sorin, in calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul instituției publice respective.”

De asemenea, „banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri”, adaugă procurorii.

Potrivit aceleiași surse, „în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip fantomă controlate de aceștia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.

 

Diana Radu

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei