Conducerea CJAS Caraș-Severin ia măsuri pentru aplicarea deciziei de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari

modelmic (1)

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin s-a aflat joi la Moldova Nouă, unde a purtat discuții cu medicii din spitalul orășenesc și medicii de familie din Clisura Dunării pentru facilitarea acordării serviciilor medicale către asigurați.

Dorim să continuăm acest tip de întâlniri, inițiat la ideea conducerea CNAS, pentru că și-au dovedit eficiența. Mai mult, dorim să implicăm și mai multe tipuri de furnizori, pentru că am observat necesitatea unei comunicări directe. Chiar la această întâlnire, discuțiile dintre medicii de medicină primară și specialiști au dus la soluționarea unor eventuale sincope apărute în practica medicală”,  a precizat dr. Gheorghe Stoichescu, președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

Medicii de familie știau deja de faptul că, începând cu data de 1 septembrie 2019, furnizorii de servicii medicale din asistenţa medicală primară aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări acordă  compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista pentru creşterea accesului la medicamente al pensionarilor cu venituri din pensii și indemnizație socială, de până la 1.139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Aceste noutăți normative trebuie discutate și implementate, deoarece afectează o categorie sensibilă de populație. Avem în vedere organizarea de astfel de întâlniri și în perioada următoare“, a adăugat dr. Stoichescu.

Furnizorii de servicii medicale prezenți au ridicat și probleme întâlnite în practica zilnică, iar finalitatea unora dintre ele se va regăsi în soluții identificate în scurt timp.

foto: puterea.ro

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Conducerea … a purtat discuții … pentru facilitarea acordării serviciilor …”

  Elegant.
  Pentru … “înlesnirea” … ar suna penal.
  Dar este acelaşi lucru.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei