Consilierii locali reșițeni, convocați în ședință de urgență! Popa vrea construirea unei microhidrocentrale pe Bârzava!

modelmic

Consilierii locali reșițeni au fost chemați astăzi în ședință de îndată, pentru a vota aprobarea unor studii și documentații cu privire la două proiecte pentru care administrația locală speră să obțină finanțare. Este vorba de realizarea unei microhidrocentrale pe Bârzava și de reabilitarea Școlii gimnaziale numărul 8 din municipiu. 

Primul proiect „Microhidrocentrale pe râul Bârzava ca soluție adaptată local pentru investiții în infrastructura de energie regenerabilă și utilități publice” este unul transfrontalier, ce ar urma să fie implementat împreună cu administrația din Zrenjanin. Sârbii își doresc să instaleze panouri solare în jurul unui lac, iar Primăria Reșița intenționează să facă un stăvilar pe Bârzava, o ecluză și o microturbină de producere a curentului electric, acesta urmând să fie folosit pentru iluminarea zonei riverane, dar și a spațiilor verzi și parcurilor. În același timp, în proiect este prevăzută și decolmatarea albiei râului Bârzava.

Vă mărturisesc că avem dificultăți, acum pe ultima sută de metri. Comisia Tehnică de la Timișoara a avizat favorabil acest proiect, pentru că aici sunt și Apele Române parteneri, la București la ora asta se discută, facem lobby astfel încât să ne avizeze și dânșii acest proiect. Ar fi o chestiune tristă să nu se întâmple asta, pentru că avem și un partener sârb, l-am încurca și pe el dacă nu am primi acest aviz. Însă important este că ar trebui să îl avizăm în CL. Sper să le vină mintea cea de pe urmă și la București, să îl avizeze. Au indus ca problematică faptul că România este în infringement pe MHC-uri, dar de fapt referirea este la acele microhidrocentrale de pe afluenții din munți, unde au luat apa, au plecat 2-3 km, lăsând valea fără apă, și după aceea au produs curent electric, lucru care nu are legătură cu a noastră, unde apa vine, intră în turbină și trece mai departe, deci noi nu avem implicații asupra mediului”, le-a explicat Popa consilierilor locali, care au votat proiectul fără obiecții.

Și cel de-al doilea proiect, privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 8 Reșița” a trecut fără probleme.

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Gigi Against

  Pe cand vom avea asfalt, gaz,apa curenta si canalizare in Cuptoare? Ca doar platim taxe si impozite la greu…sau alea sunt pentru fanteziile faraonice ale primarului?

  Raspunde
 2. zero

  “…aici sunt și Apele Române parteneri…” le-a explicat Popa consilierilor locali…
  Ceea ce nu le-a explicat este colaborarea sa (strânsă) prin ape tulburi cu Bojin, buldozerist eliminat din PSD, care în caţiva ani a şters de pe faţa pământului (la propriu) intreprinderea de stat Lugomet (IURT). Acum “turbionează” în Reşiţa cu tăiţelu’.

  Raspunde
 3. Johann Nicolescu

  Microhidrocentrale pe Barzava … o aberatie. INVESTITORII, d-le primar, investitorii care sa ofere`locuri de munca cu salarii, cel putin, decente, adica minim 500 de euro, net.. TRAMVAIUL, d-le primar, sistematizarea traficului in zona centrala a municipiului resedinta de judet, d-le primar, curatenia pe fiecare metru patrat al Resitei, d-le primar, asta trebuie sa faceti, astea sunt lucrurile care ne intereseaza pe noi cetatenii Resitei. Lasati dumele si bla-bla-urile lansate in fiecare saptamana ca de vrajeli si minciuni ne-am scarbit sa tot auzim.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei