Consilierul caransebeșean Andra Pleșa, în sprijinul copiilor sărmani, la-nceput de an școlar

Andra

Clopoțelul va suna mâine pentru toți copii de la grădinițe, școli gimnaziale și licee. E vremea începutului de an școlar iar pentru părinții acestor elevi misiunea nu este una ușoară, ea însemnând achiziții de rechizite, ghiozdane, haine noi, pentru că nu poți să îți trimiți copilul îmbrăcat oricum. Dar, s-o recunoaștem, între părinții cu posibilități, cu dare de mână, cum se spune, se numără și cei care își trăiesc zilele extrem de drămuit, cu salarii mizere, români care trăiesc la limita subzistenței. Pentru ei, anul nou școlar care bate la ușă reprezintă o adevărată misiune imposibilă. Este drama nerostită a celor care nu au posibilitatea să se exprime zi de zi în media dar pe care o cunoaștem și de care politicienii ar trebui să țină seama mai des atunci când fac vorbire despre protecție și asistență socială. Dar nu toți politicienii sunt o apă și-un pământ, așa cum spre surprinderea mea am avut ocazia să constat.

Bunul samaritean nu a murit iar asta e o veste bună. La Caransebeș, acesta s-a numit Andra Pleșa, o tânără de nici treizeci de ani, consilier municipal, care nu a rămas insensibilă la nevoile mai micilor ei semeni. Prin urmare, într-o zi de septembrie 2017, Andra a pornit spre magazine și nu s-a îndreptat spre raionul de cosmetice sau spre cel vestimentar, ci a pornit hotărâtă să cumpere rechizite, ghiozdane și alte lucruri de trebuință pentru copiii aflați în rândul unor familii nevoiașe. Zis și făcut. A urmat împărțirea acestor lucruri absolut necesare pentru elevi, la adresele unde locuiesc acești copii. Despre ce a simțit Andra Pleșa la întâlnirile cu acești copii și odată cu acțiunea derulată în cartierele din Caransebeș, notează chiar consilierul ales: „Dar din dar se face rai“ asta am înțeles eu astăzi când am văzut cu câtă bucurie m-au primit micuții pe care i-am vizitat!“.

În fond, aceasta ar trebui să fie profunzimea atunci când provoci binele în mod dezinteresat, despre o bucurie de neprețuit care nu te leagă de nicio doctrină sau de vreun slogan politic. Mă bucur că Andra Pleșa nu a transformat acest gest memorabil într-unul politic, demonstrând că nu capitalul politic este cel pe care l-a vizat prin acțiunea ei. Probabil ar fi fost simplu ca împreună cu alți colegi de partid să se echipeze în tricouri galbene săgetate și să transforme un act nobil într-unul de o cu totul altă factură.

Așadar, e simplu și am să ți-o spun de la obraz, Andra Pleșa: felicitări sincere pentru bucuria pe care ai oferit-o acestor copii din Caransebeș și alături de colegii tăi, galbeni și roșii din CL încercați să le oferiți, prin deciziile pe care le luați în plenul consiliului local, motive de bucurie și părinților acestor copii. Acest spirit, al binelui dăruit fără interes, ar trebui să călăuzească politicienii care au putere de decizie în tot ceea ce fac, zi de zi…

AndraPlesa

AndraPl

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

5 Comentarii

 1. memo

  Reclama ieftina.creati ambientul pt copii sa invete nu sa cerseasca.nu mai e nimeni amarat in tara.doar oameni ce nu vor sa munceasca.nu incurajati cersitul!!!!

  Raspunde
 2. zero

  “…Andra Pleșa: felicitări sincere pentru bucuria pe care ai oferit-o acestor copii…”
  Un gest frumos!
  Sunt din ce in ce mai multi copii adusi in pragul saraciei, din pacate, de catre “iubitii nostrii conducatori” (iresponsabili si nesimtiti).

  Raspunde
 3. danbot

  Nu exista saracie oameni buni, voi sunteti incuiati mental?!?!sunt oameni ce Nu vor Sa munceasca.iar fata AStA de bani gata ar fi bine Sa Nu Cheme si ziarul cand isi face o pomana DIN Bani parintilor,

  Raspunde
  1. zero

   “…cei care își trăiesc zilele extrem de drămuit, cu salarii mizere, români care trăiesc la limita subzistenței.”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei