Consilierul județean Paul Purea amenință cu demisia! „Spitalul de Urgență din Reșița arată ca un lazaret”!

 modelmic

Consilierul județean Paul Purea a amenințat astăzi, în plenul Consiliului Județean Caraș-Severin, că își va da demisia. Purea s-a declarat profund nemulțumit de situația creată la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce Comisia care trebuia să îl examineze pe dr. Jaro Marsalic (singurul care și-a depus candidatura pentru postul de manager al unității spitalicești) nu s-a putut întruni deoarece reprezentantul Consiliului Județean a absentat. 

Paul Purea, membru al Partidului Mișcarea Populară, și-a cerut din start scuze conducerii forului județean dar și consilierilor pentru cuvintele sale, pe care le-a catalogat ca fiind aspre, dar a insistat asupra faptului că nu i se pare normal ca reprezentantul Consiliului Județean să absenteze de la o astfel de întâlnire, fără să anunțe în prealabil și fără să poate fi contactat nici măcar pe telefon.

N-ar trebui să fac atâta caz pentru o absență, noi am suspendat această Comisie, dar mă gândesc la un singur lucru: nu cumva în spatele acestei ne-prezentări să se găsească altceva. Dacă va fi așa eu primul în zilele următoare o să îmi dau demisia, nu mă mai interesează nici de Spitalul Județean, nici de nimic. Eu am crezut că noi toți cei de aici vrem să facem ceva pentru cărășeni, indiferent de politică, indiferent de coloratura politică a cuiva, ci pur și simplu legal și pe competență. Nici nu îl cunosc bine pe dr. Marșalic, dar m-am bucurat că era un om din sistem, un om care fiind director medical de ani de zile acolo, putea împreună cu toți cei de aici, să facă ceva pentru acest spital de urgență, care este lazaret”, a afirmat Purea.

Consilierul județean a mai ținut să precizeze că Spitalul Județean aparține de CJ, deci reprezentanții acestuia ar trebui să se implice în bunul mers al lucrurilor la unitatea spitalicească și că sănătatea cărășenilor ar trebui să reprezinte unul din prioritățile acestui mandat, alături de drumurile județene.

O parte din acest spital apare și este ca un lazaret, mă refer în primul rând la UPU, care, vă anunț acum ar trebuie să se facă un studiu de fezabilitate pentru că dacă nu îl vom depune până în august nu mai avem posibilitatea ca la anul să îl extindem și să facem ceva acolo. Mai este și proiectul cu heliportul, cu care toată lumea cred că este de acord, nu mai vorbesc de reabilitarea energetică și așa mai departe. Și acestea trebuie depuse în perioada următoare, pentru că altfel nu vor mai putea fi prinse în finanțarea de anul viitor”, a mai declarat Purea.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, nu i-a oferit nici un răspuns lui Purea, căruia i-a spus că l-a lăsat să vorbească doar pentru că îi respectă experiența în domeniu, deși spitalul nu era pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

Astăzi a fost un termen în procedura de selecție a noului director al Spitalului Județean. Conform prevederilor legale s-a constituit o comisie, nu vreau eu să intervin în buna desfășurare a acestui proces”, a fost singurul comentariu pe care l-a făcut Hurduzeu după terminarea ședinței.

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. anonim

    O sa ajungeți din nou in campanie electorală si spitalul tot așa va arata sunteți niște papagali vorbitori de făcut ceva “NU” auzi la ei finanțarea de la anul ,anul trecut înainte de alegeri la toți candidații erau prioritare transportul si reabilitarea spitalului
    Anul viitor o sa spuneți ca nu sau depus documentația la timp si poate in 2020 facem si noi ceva

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei