Consilierul Popescu nu mai crede în promovarea CSM Reșița în Liga 2! Oprița pare mai încrezător ca niciodată!

opritapopescu

Invitat al emisiunii Live Reper 24, șeful Grupului Liberal din cadrul Consiliului Local al Municipiului Reșița, Hadrian Popescu, a vorbit despre modul în care percepe actualitatea din Valea Domanului și perspectivele promovării echipei de seniori a Reșiței din Liga a treia în Liga a doua a fotbalului românesc.

Popescu s-a arătat neîncrezător în posibilitatea promovării echipei CSM Reșița în eșalonul superior în acest sezon, argumentele forte fiind clasarea pe locul 4 a echipei la finalul turului și diferența mare de puncte față de liderul seriei, ACS Șirineasa. „Trebuie s-o recunoaștem, fotbalul nu reprezintă o prioritate pentru Reșița în acest moment. Sportul e un fel de loterie, în schimb banii alocați sunt palpabili iar eu consider că  fotbalul în Reșița, ca să crească pe o bază sănătoasă, trebuie să crească odată cu orașul, nu poate s-o ia înaintea orașului. Adică se poate să forțăm, prin aducerea unor jucători mercenari, să faci performanță un an, doi ani, după care revii de unde ai plecat“, afirmă consilierul local reșițean, Hadrian Popescu.  Trecutul vine în sprijinul spuselor lui Hadrian Popescu, dacă socotim episodul contractului dintre Primăria Reșița și managerul Cătălin Rufă, din istoria recentă a clubului din Valea Domanului.

Și chiar dacă nu a fost luată nicio decizie concretă în privința scăderii bugetului alocat de Primăria Reșița pentru clubul CSM Reșița, în 2018, Hadrian Popescu consideră că reducerea nu poate fi evitată. „S-ar putea să mă înjure galeria, liderul Marcel Gușcă, alți susținători ai fenomenului dar și eu cred că se alocă prea mulți bani pentru fotbal la Reșița. Și spun asta din postura unui susținător al fenomenului, am sprijinit pentru alocarea de către Consiliul Local Reșița a unor bugete generoase pentru acest fenomen.  Cu siguranță de la Centrul de Copii și Juniori nu vom tăia sumele alocate inițial. Cei 200 de copii și juniori reprezintă viitorul Reșiței și spre asta ar trebui să ne canalizăm eforturile ca strategie a clubului, să ne ocupăm de creșterea și de ce nu, să reușim să facem și un bănuț după formarea lor. Poate, de la anul pleacă 12 jucători și vin 5, 6 jucători de calitate, foarte buni, deși eu sincer, nu mai cred în această promovare și ar trebui ca o parte din bugetul clubului să fie redirecționat pentru realizarea altor proiecte absolut necesare pentru reșițeni“, afirmă Popescu. De cealaltă parte, antrenorul echipei CSM Reșița, Daniel Oprița, a anunțat reunirea lotului seniorilor pentru data de 17 ianuarie iar singurul gând al celui care a promovat cu o echipă din liga a 3-a, Juventus Colentina, până pe prima scenă a fotbalului românesc, este legat de promovarea Reșiței în eșalonul superior.

Referindu-se, în completare, la subiectul handbalului bugetat de Primăria Reșița pentru echipa de seniori CSM Reșița din Liga a II-a, consilierul local Hadrian Popescu declară că orașul nu poate face perfomanță în două sporturi.

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei