Consiliul Județean a alocat bani pentru demararea proiectului de modernizare a drumului Secășeni-Grădinari!

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au decis preluarea a aproape 1.500.000 de lei din excedentul bugetar al anului trecut, bani ce urmează să fie folosiți pentru finanțarea cheltuielilor de dezvoltare pe anul 2018. Decizia vine după ce în ședința de luna trecută, aleșii județeni au fost de acord cu preluarea a 33.634.000 din excedentul anului trecut.

Am preluat din excedentul anului trecut o sumă de 1.429.000 de lei. Cea mai mare parte din acești bani, 700.000 de lei, au fost propuși pentru finanțarea obiectivului modernizare DJ 581, intersecția cu DJ 586A (Secășeni) – intersecție cu DN 57 (Grădinari). Este vorba de proiectul pe care l-am semnat la sfârșitul anului trecut cu ADR Vest pentru finanțarea modernizării acestui drum. Am prevăzut bani pentru a putea demara acest proiect. Acești bani sunt necesari atât pentru asigurarea cofinanțării pe care o are Consiliul Județean, cât și pentru asigurarea cash flow-ului”, a precizat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Prin proiectul de hotărâre s-a mai prevăzut suma de 479.000 lei pentru Direcția de Drumuri Județene, bani ce urmează să fie folosiți pentru înlăturarea efectelor calamităților produse pe DJ 571 Reșița  – Grădinari, unde o bucată de teren din vecinătatea drumului s-a surpat, existând pericolul să fie afectat și drumul județean.

De asemenea, a fost prevăzută suma de 155.000 de lei pentru realizarea de studii și obținerea de avize necesare pentru depunerea spre finanțarea a proiectului de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri-Urgențe a Spitalului Județean din Reșița. Tot către Spitalul de Urgență va merge și suma de 13.800 lei, bani ce urmează să fie folosiți pentru achiziționarea unor mese pentru secția de ginecologie. Alți 50.000 de lei vor fi folosiți pentru realizarea racordului de gaz la Centrul Bunavestire din Caransebeș, centru care trece printr-o serie de lucrări de modernizare, finanțate în mare parte de către Ministerul Muncii.

Citește și Peste 20 de milioane de lei pentru modernizarea DJ 581 Secășeni – Grădinari! Contractul a fost semnat astăzi!

Karina TINCUL

 

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Johann Nicolescu

    Inca o “palma” data turismului din Caras-Severin, drumul Prislop-Statiunea Semenic nu primeste nici anul acesta bani pentru reabilitare. De peste un deceniu drumul asta este calamitat aproape in fiecare an, se fac hartii dar, nu se repara drumul. Un drum de calitate dezvolta diferite industrii in acea zona. Conducerea Consiliului Judetean trebuie obligatoriu sa inteleaga ca turismul este unul din cele 3 domenii de dezvoltare a acestui judet.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei