Consiliul Județean Caraș-Severin alocă 33 de milioane de lei pentru deșeuri și drumuri!

modelmic

Consilierii județeni cărășeni, reuniți săptămâna aceasta în ședință extraordinară, au aprobat folosirea a peste 33 de milioane de lei, bani reprezentând excedentul bugetului local al Județului Caraș-Severin, pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare pe anul 2018.

„Din excedentul bugetului CJ la sfârșitul anului 2017, care este în sumă de aproape 38 de milioane, preluăm pentru secțiunea de dezvoltare o parte importantă în sumă de 33.624.000 mii lei. Am explicat colegilor consilieri unde vor fi prevăzuți bani din această sumă, cea mai mare parte dintre ei, 14 milioane merg pentru continuarea plăților centrului integrat de management al deșeurilor. Chiar dacă a fost semnată recepția pentru centrul de la Lupac, mai sunt anumite lucrări, fie de făcut, fie de achitat, una dintre ele fiind cea referitoare la drumurile de acces.

De asemenea, sunt prevăzuți bani pentru continuarea lucrărilor la Direcția de Drumuri, fie că vorbim de banii alocați pentru continuarea lucrărilor pe ranforsări, lucrările în intravilanurile unor localități din Caraș-Severin, fie că vorbim de continuarea lucrărilor pe banii primiți de la Guvern pentru calamitățile din județ. Aceste lucrări au fost contractate în cursul anului trecut, dar nu au fost finalizate. Din acești bani lucrările vor fi finalizate pe începutul anului acesta”, a explicat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Conform expunerii de motive care însoțește proiectul de hotărâre aprobat de aleșii județeni, cele mai mari sume (pe lângă banii alocați pentru sistemul de management al deșeurilor) vor fi folosite pentru: achiziționarea de echipament informatic pentru Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (7.406.000 lei), ranforsarea DJ 571 B, în intravilanul localității Cărbunari (1.711.000 lei), ranforsarea DJ 608 C, în intravilanul localității Slatina Timiș (1.365.000 lei), refacerea structurii de rezistență a podului de pe DJ585 peste râul Vernic, de pe raza comunei Ramna (986.000 lei).

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei