Consiliul Județean Caraș-Severin, pregătit să depună spre finanțare alte 9 tronsoane de drum!

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au aprobat în ședința de săptămâna trecută 9 proiecte de hotărâre, introduse în regim de urgență, prin care au fost de acord ca 9 tronsoane de drum județean să fie depuse spre a obține finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Asta în cazul în care se vor face economii la Ministerul Dezvoltării cu proiectele deja depuse și aprobate până în prezent.

În procedură de urgență au fost aprobate 9 tronsoane de drum din Caraș-Severin care nu au fost propuse pe PNDL 2, pe care vom dori să le propunem în eventualitatea în care vor fi economii la nivelul Ministerului Dezvoltării în implementarea acestui program. S-au propus multe proiecte și au fost aprobate, dar există posibilitatea ca nu toate să fie semnate sau ca la atribuirea lucrărilor să se facă economii. Dacă va exista această posibilitate de a depune proiecte am solicitat votul consilierilor locali pe aceste 9 tronsoane de drum, să fim pregătiți oricând cu ele, să le putem depune. Nu implică în acest moment nici o cheltuială pentru noi. Ulterior, în momentul în care vom începe să facem studiile de fezabilitate pe aceste drumuri, vor trebui plătite”, a explicat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Este vorba de drumurile: DJ 571 Moldova Veche – Moldova Nouă – Moldovița – Sasca Montană – Ciuchici – DN 57 și DJ 571 A intersecție DN 57 A  (Gornea) – Sichevița – Gârnic – intersecție DJ 571 (aceste 2 drumuri sunt în acest moment în faza de elaborare DALI pentru a fi depuse și pe SUERD, unde însă există șansa să nu fie declarate eligibile, fiind la concurență cu proiecte din toate județele riverane Dunării), DJ 571 B Bozovici (DN57B) – Dalboșeț, DJ 571B Dalboșeț – Șopotu Nou, DJ 571B Șopotu Nou – Cărbunari, DJ 572 Comorâște  – limită de județ Timiș, DJ 573A Iam – Ciortea – Vrani – Mercina – Greoni, DJ 608 Teregova (intersecție DN6) – Luncavița – Mehadica – Cuptoare – Crușovăț și DJ 608 A Sacu – Tincova – Peștere – Maciova.

Toate cele 9 proiecte au fost aprobate în unanimitate de consilierii județeni.

 Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Marian

    Sa nu mai ii faceți vinovați pe cei care au fost înaintea voastră la conducerea Județului, ca faceți același investiți in aceleași zone din județ, ori cât de mulți bani ați primit de la Guvern, va bateți joc de locuitorii din zona de vest a Județului Caras-Severin, Primarul de la Vermes degeaba sa înscris in PSD cu speranta sa se facă drumul care leagă Comuna Berzovia de Comuna Vermes, si mai mult unde in pădurea din Ersig au fost la vânătoare cei mai bogatii oameni din Europa, au vazut pe ce drum au venit de la aeroport de la Timisoara, FELICITĂRII !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei