Consiliul Județean Caraș-Severin vrea să modernizeze și să extindă Spitalul de Urgență din Reșița, ridicat în urmă cu peste 40 de ani!

modelmic

Consiliul Județean Caraș-Severin speră să obțină finanțare pentru modernizarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență din Reșița. În total, este vorba de patru proiecte a căror valoare se ridică la aproape 60 de milioane de lei.

Unul din aceste proiecte vizează extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a spitalului reșițean, în vederea creșterii gradului de confort al pacienților și crearea unor condiții decente pentru desfășurarea activității medicale. Consilierii județeni cărășeni s-au reunit ieri în ședință extraordinară pentru a aproba documentația și  indicatorii tehnico-economici ai proiectului, având în vedere că termenul limită pentru depunerea acestuia este data de 18 aprilie.

Spitalul Județean de Urgență din Reșița funcționează într-o clădire ridicată în anul 1975. Unitatea de Primiri Urgențe, care ar urma să fie modernizată în cazul în care se obține finanțare, are în prezent o suprafață de 470 mp, fiind situată în apropierea unei curți de aproximativ 3000 de mp, spațiu ce ar urma să fie folosit pentru extinderea unității. Proiectul mai prevede, printre altele, crearea unei noi căi de acces într-o incintă delimitată pentru primirea urgențelor direct din strada Făgărașului și dotarea cu echipamente medicale. Proiectul inițial prevederea și construirea unui heliport, idee la care s-a renunțat însă ulterior deoarece presupunea costuri prea mari. Valoarea totală a proiectului este de 8.127.423 de lei, contribuția Consiliului Județean fiind de aproape 800.000 de lei.

Prin celelalte trei proiecte se dorește creșterea eficienței energetice a celor trei staționare ale spitalului, proiecte care se ridică la peste 50 de milioane de lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 14 milioane de lei. Aceste proiecte au fost deja depuse, fiind în evaluare tehnică la ADR Vest.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei