Consiliul Județean renunță la ideea construirii unui heliport pentru Spitalul de Urgență din Reșița!

modelmic

Consiliul Județean Caraș-Severin a renunțat la ideea construiri unei heliport în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Anunțul a fost făcut în ședința forului județean de astăzi, chiar de către președintele Silviu Hurduzeu. Conform acestuia, s-a renunțat la proiect din motive strict tehnice.

Heliportul ar fi urmat să fie amplasat chiar în curtea spitalului, conform unor declarații făcute anterior de managerul unității medicale, Cristina Bacer, și ar fi trebuit să fie realizat în cadrul unui proiect mai amplu de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe, în valoare  de peste 4 milioane de lei. Potrivit lui Hurduzeu, proiectul de modernizare a UPU va continua, singurul aspect la care s-a renunțat fiind heliportul, elicopterele urmând să aterizeze în continuare pe stadionul Gloria.

Suntem în faza de contractare a unei societăți pentru studiul de fezabilitate pentru extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe. Am renunțat la heliport din motive care țineau mai mult de date tehnice care ne-au fost date de către o instituție de profil: configurația zonei, faptul că sunt clădiri destul de înalte în zonă făcea destul de grea aterizarea unui elicopter în imediata vecinătate. Exista o variantă a amenajării heliportului pe spital, dar asta ar fi implicat și un studiu care pe lângă că ar fi costat foarte mult, ar fi dus și la o întârziere destul de mare și nu aveam elementele necesare că în urma studiului exista posibilitatea construirii heliportului pe spital, din cauza structurii de rezistență”, a explicat Hurduzeu.

Președintele forului județean a adăugat că în prezent se așteaptă un răspuns de la autoritatea contractantă și privind proiectele prin care se dorește creșterea eficienței energetice a celor trei staționare ale spitalului, proiecte care se ridică la peste 50 de milioane de lei, contribuția Consiliului Județean fiind de peste 10 milioane de lei.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei