În Consiliul Județean se practică politica bunului plac, acuză Cojocariu! „Mie nu îmi daţi lecţii”, răspunde Hurduzeu!

modelmic+editorial

Conflict deschis între liberalii şi social-democraţii din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, reuniţi astăzi în şedinţă ordinară.

Discuţiile între cele două părți au izbucnit încă de la începutul întâlnirii, când a fost propusă spre vot ordinea de zi a şedinţei. Supărat că cererea liberalilor ca drumul care leagă Valea Bistrei de A1 să se numere printre proiectele prioritare ale Regiunii Vest nu a fost luată în seamă, Ioan Cojocariu a cerut cuvântul şi practic l-a luat la rost pe preşedintele Silviu Hurduzeu, declarând că nu înţelege de ce acest tronson este ignorat, mai ales că Hurduzeu este acum şi preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest.

„Mie nu îmi daţi lecţii”, a fost replica lui Hurduzeu, care i-a atras atenţia lui Cojocariu că dacă nu are răbdare să discute subiectul la punctul Diverse, îi va fi tăiat microfonul, ceea ce s-a şi întâmplat.

Indignat că nu a fost lăsat să vorbească, Cojocariu a anunţat că grupul liberal nu va vota niciunul dintre proiectele de pe ordinea de zi de astăzi. „Suntem în grevă de avertisment”, a declarat Cojocariu, la care replica ironică a lui Huduzeu a fost: „Să nu intraţi şi în greva foamei”.

Cum pe ordinea de zi a şedinţei au fost si câteva proiecte de hotărâre privind patrimoniul, pentru aprobarea cărora este necesar votul a două treimi dintre consilieri, liberalii au fost întrebaţi dacă nu cumva s-au răzgândit şi aleg să voteze pentru a nu bloca proiectele.

„Nu vom vota. Noi facem acest lucru pentru a vă arăta că nu puteţi face politica bunului plac şi trebuie să mai luaţi în considerare şi propunerile noastre, mai ales dacă sunt de bun simţ”, a afirmat Cojocariu.

Rămâi pe Reper 24. Vom reveni cu amănunte.

Citește și Proiectele prioritare pentru Regiunea Vest, aprobate de CDR! Drumul Voislova – Rusca Montană – Ruschița, scos de pe listă! Vezi ce tronsoane au fost introduse!

UPDATE: La finalizarea ședinței, președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, a declarat că nu a înțeles gestul liberalilor, pe care l-a calificat ca fiind unul politic și a ținut să mai lămurească încă o dată situația drumului care face legătura între Valea Bistrei și A1.

Eu când am ajuns președinte de CJ, acel drum era rezervă. Acel drum a devenit prioritar pentru că drumul prioritar DJ 572 Comorâște – limită de județ a fost scos pentru că o porțiune de drum a fost predată la CNI. După ce împreună am votat și am aprobat ca aceea porțiune de drum să fie predată la CNI, la următoarea ședință am propus ca acel drum să fie din nou trecut prioritar.

Fac un apel la memorie. În momentul în care drumul  Voislova – Rusca Montană – Ruschița – conexiune cu județul Timiș a devenit prioritar din rezervă, a spus cineva atunci ce viziune are președintele Hurduzeu, cum se gândește la dezvoltarea județului pe toate direcțiile? Nu, nu a spus nimeni nimic. Drumul acela, în legislatura trecută, în care din comitetul director făceau parte doar reprezentanți de la PNL a fost rezervă. A trecut prioritar și acum este din nou rezervă. Mai mult decât atât, legătura prin județul Timiș este tot rezervă”, le-a explicat Hurduzeu liberalilor.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei