Consiliul Județean vrea să externalizeze serviciile oferite de două cămine pentru persoane vârstnice din Caraș-Severin!

 

modelmic

Chiar în ziua în care se va vota cu privirea la eliberarea sau menținerea sa din funcție, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, se prezintă în fața aleșilor județeni cu două proiecte de hotărâre prin care propune externalizarea serviciilor a două cămine pentru persoane vârstnice din județ. Este vorba despre Căminul pentru Persoane Vârstnice Sfinții Constantin și Elena din Caransebeș și despre Căminul pentru Persoane Vârstnice Sacu.

Ionuț Popovici propune consilierilor județeni încheierea unor contracte cu furnizori de servicii sociale private, în urma unor licitații publice. În expunerile de motive ce însoțesc cele două proiecte de hotărâre, vicepreședintele forului județean, care are în subordine instituțiile sociale ce aparțin de CJ, prezintă situația celor două cămine, în care costurile percepute de la beneficiari sunt destul de piperate, în special după majorările aprobate chiar anul acesta de către consilierii județeni.

Astfel, costurile lunare percepute la Căminul pentru Persoane Vârstnice Sfinții Constantin și Elena  sunt de 3.612,30 lei / persoană dependentă, 3.599,05 lei / persoană semidepedentă și 3.597,03 lei / persoană independentă. La Căminul pentru Persoane Vârstnice Sacu, se percep următoarele tarife: 4,286,26 lei / persoană dependentă, 4.198,24 lui / persoane semidependetă și 4.132,23 lei / persoană independentă.

Aceste tarife se calculează având în vedere cheltuielile pentru utilități și cele privind salarizarea personalului. Și având în vedere faptul că nici unul din cele două cămine nu este ocupat la capacitate maximă, iar numărul de angajați este mai mare decât cel strict necesar pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, costurile percepute depășesc în mod substanțial veniturile beneficiarilor celor două cămine.

Tot în expunerea de motive se arată că veniturile proprii ale celor două instituții nu reușesc să acopere decât o parte a cheltuielilor: 27,76%, în cazul Căminului pentru Persoane Vârstnice Sfinții Constantin și Elena din Caransebeș și 8,9% în cazul Căminului pentru Persoane Vârstnice Sacu.

Ionuț Popovici propune practic preluarea celor două cămine de către furnizori privați, urmând ca prin contractele încheiate, aceștia să își asume prelua tuturor beneficiarilor, indiferent de gradul de dependență, pe întreaga durată a derulării contractelor.

Citește și Liberalii cer capul vicepreședintelui Ionuț Popovici! „Nu a avut o activitate care să poate fi adusă la cunoștința locuitorilor județului”!

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    3.612,30 lei / persoană dependentă … 3.597,03 lei / persoană independentă

    Valoarea contabilă a independenţei: 15,27 lei (la Caransebeş); 154,03 lei la Sacu.
    Diferenţa dintre … sat şi oraş.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei