Construcția unui om frumos începe timpuriu. AlerGând la pădure: misiune îndeplinită!

alergand la padure ediatia a III a

Weekendul trecut s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a concursului de alergare montană tip trail „AlerGând la Pădure – Reşiţa Trail Race”, organizat de Asociaţia Bike Attack Reşiţa, în parteneriat cu Primăria și Consiliului Local Reșița, ROMSILVA – Direcția Silvică Caraș-Severin și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport.

Principalele obiective ale evenimentului au fost: creşterea atractivităţii Reşiţei, precum şi a proximităţilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător, precum şi colectarea de fonduri, prin donaţii, pentru sprijinirea categoriilor sociale defavorizate din Reşiţa şi din Caraş-Severin, fiind cel mai important eveniment de acest gen din județ.

Concursul s-a desfășurat în cea mai mare parte pe poteci și drumuri forestiere, pe dealurile și pădurile din jurul Reșiței. La startul celor trei competiții s-au aliniat 271 de concurenți, amatori și profesioniști, din toate zonele țării, precum și din Serbia, astfel: semimaratonul Reșiței (25 km) – 123 de concurenți, cros 10 km – 117 concurenți și minicros 3 km – 31 de concurenți. Nu au fost uitați nici copiii sub 16 ani, pentru aceștia organizându-se un concurs pe pista stadionului „Mircea Chivu”, competiție la care au participat 80 de copii.

După desfășurarea probelor competiționale, ediția a III-a a concursului tip trail “AlerGând la Pădure – Reşiţa Trail Race” a adus și doborârea recordului la cursa de 25 km (semimaratonul Reșiței) , proba regină a concursului, cu aproximativ 9 minute. „Vinovatul” de acest record a fost Ionuț Măran, câștigătorul acestei probe. Timpi foarte buni au scos și Ionuț Silinc, campionul de alergare pe șosea Constantin Gabriel Mineran, Victor Manoila, Iulian Mardan, Gheorghe Codrea şi numeroși alți participanți. Un rezultat fabulos a scos la Open Feminin și Crina Buzgan cu 2h 19min, spulberând astfel recordul de anul trecut de 2h 36min. În fine, proba de 10 km a avut și ea alergători deosebit de valoroși, cum ar fi componeții A.S. General Dragalina ai Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița.

Dincolo de spiritul competiției, evenimentul a avut și o componentă caritativă, în condițiile în care nu a existat taxă de înscriere. S-au adunat donații în valoare de 6.600 de lei, fonduri care vor fi direcționate în totalitate către Fundația Humanitas Pro Deo, pentru susținerea proiectelor acestei fundații.

Începem prin a spune, fără a nedreptăți edițiile precedente, că pentru noi a fost cea mai reușită ediție dintre cele realizate până acum. Din mai multe motive putem spune acest lucru. În primul rand am strâns din donații cea mai mare sumă de până acum, peste 6.600 de lei care vor fi donați fundației Humanitas Pro Deo Resița. Vă mulțumim pentru generozitatea voastră! Ne bucurăm enorm că un număr de peste 80 de copii au fost aduși de părinți la stadion și au participat la cele două curse dedicate lor. Construcția unui om frumos începe timpuriu. AlerGând la pădure vrea să pună umărul pentru a îndeplini acest deziderat”, a declarat Laszlo Kokovics, organizator din partea Asociației Bike Attack Reşiţa.

Concursul „AlerGând la pădure” nu s-ar fi putut desfășura în condiții bune fără sprijinul celor de la: Centrul de Voluntariat, Interact Reșița, Salvamont Caraș-Severin, Crucea Roșie Caraș-Severin, Asociația Prietenii Munților, Colectivul de cadre didactice de la Centru Şcolar de Educație Incluzivă „Aurora„ Reșița și WWF Reșița.

De asemenea, nici fără cei care au sprijinit financiar cea de-a III-a ediție a competiției lucrurile nu ar fi decurs la fel, sponsorii competiției din acest an fiind: ROMSILVA, Raiffeisen Bank și MONTE BANATO.

Nu deținem nici un secret sau o expertiză anume în organizarea unor astfel de evenimente, însă vrem să vă asiguram de faptul că iubim din suflet ceea ce facem și fericirea care am citit-o pe fețele participanților la eveniment pe tot parcursul zilei competiționale ne-a demonstrat încă odată că atunci când faci ceva din suflet nu poți da greș. Acest concurs a fost o reușită și datorită generozității partenerilor și sponsorilor noștri, printre care amintim Direcția Silvică Caraș-Severin – ROMSILVA, un partener extrem de important care an de an ne-a ajutat cu oameni dedicați trup și suflet, cu logistică, sponsorizări în bani și produse. Mulțumim și Primăriei și Consiliului Local Resița pentru tot ajutorul dat, prin punerea la dispoziție a stadionului Mircea Chivu și prin sprijinul financiar substanțial acordat,  și Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin pentru susținerea probelor pentru copii. De asemenea, mulțumim în special voluntarilor care au fost alături de noi : Centrul de Voluntariat Reșița, Interact Reșița, Salvamont Caraș-Severin, Crucea Roșie Caraș-Severin, Asociația Prietenii Munților, cadrelor didactice de la Centru Scolar de Educație Incluzivă „Aurora„ Reșița, WWF Resita, fotografilor precum si tuturor persoanelor care s-au oferit sa ajute la organizarea evenimentului. Totodată, mulțumim băieților de la linia de sosire, cei care au asigurat cronometrarea cu cip și lui Blaj Florin pentru filmul de promovare. Mulțumim, de asemenea, și sponsorilor evenimentului: ROMSILVA, RAIFFEISEN BANK, MONTE BANATO”, mai spune Laszlo Kokovics.

 

Foto: Ciprian Floare

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei