Consulul Serbiei, în vizită oficială în județul Caraș-Severin! În centrul discuțiilor, proiectele transfrontaliere!

 modelmic

Noul consul general al Republicii Serbia la Timișoara, Excelența Sa Vladan Tadic, a vizitat astăzi județul Caraș-Severin, el fiind primit la Palatul Administrativ din Reșița de prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Discuțiile dintre cele două părți au fost prietenești, după cum a declarat la finalul întâlnirii prefectul Matei Lupu. „Noi considerăm că a fost o întâlnire de succes și sperăm să continuăm relația de prietenie pe care am avut-o până acum”, a mai afirmat reprezentul Guvernului în teritoriu.

S-a vorbit despre relațiile foarte bune dintre cele două state, România și Serbia, cu accent pe buna înțelegere și colaborare dintre unitățile adminstrativ-teritoriale din Caraș-Severin și orașe sau municipalități din Serbia. O mare parte a discuțiilor s-a axat însă pe proiectele transfrontaliere derulate împreună de cele două părți.

Am avut deosebita bucurie de a vedea că Excelența Sa este foarte bine informat despre aceste proiecte transfrontaliere, la unul dintre ele contribuind înainte de mandatul de consul. Este vorba de proiectul transfrontalier de trecere a Dunării cu bacul, în care parteneri au fost orașul Moldova Nouă, alături de Consiliul Județean și municipalitățile Golubac și Veliko Gradiște și de singurul proiect strategic transfrontalier, cel în care parteneri, alături de Ministerul Sănătății din Serbia și Spitalul de la Pozarevac, sunt Spitalul Județean Reșița și Spitalul de Urgență Timișoara. Am discutat și de relațiile culturale dintre cele două state, despre românii din Serbia și sârbii din Caraș-Severin și am lansat Excelenței Sale invitația de a veni în județul Caraș-Severin și de a participa la inaugurarea bacului”, a explicat președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Discuțiile au fost foarte deschise, dar și bogate în conținut, a apreciat la rândul său consulul Vladan Tadic. Excelența Sa a vorbit și despre etnicii sârbi din Caraș-Severin, fiind de părere că nu există probleme legate de acceptarea sau integrarea acestora.

Cea mai mare parte a acestei întâlniri am dedicat-o colaborării economice, respectiv proiectelor transfrontaliere. Ambele părți cunosc foarte bine aceste proiecte și le urmăresc îndeaproape, sper că în curând vom avea ocazia să trecem împreună Dunărea cu bacul. Urmărim și realizarea proiectului din domeniul sănătății, considerăm acest proiect foarte important, nu doar pentru că este vorba de o finanțare mare de aproximativ 12 milioane de euro, ci și pentru că poate îmbunătăți viața și aduce beneficii locuitorilor din aceste zone din Serbia și din România”, a declarat Tadic, care și-a exprimat speranța că pe viitor cele două părți vor identifica și alte proiecte comune.

Vizita Consulul General al Republicii Serbia la Timișoara, Excelența Sa Vladan Tadic, a continuat cu o deplasare la UCM Reșița.

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Cristian-Gabriel

  Discuții doar pentru împărtășirea părerilor legate de calitatea vinului de la masa oficială? Întreb asta pentru că, din parcurgerea articolului, nu desprind nicio concluzie. Pardon, există una: aceea că Excelența Sa, din vârful Înălțimii Sale, va reveni în Caraș, unde a trăit o translație între relevarea mirificului exaltării – recepționat pe canalul noii funcții atribuite – și certitudinea perpetuării acestuia! Concret? Nimic. Praf, apă și… să fie iarna cât mai blândă.
  Aiureli. Mă mir că n-au ieșit cărășenii să-l întâmpine cu flori pentru că știau despre importanța acestei vizite. Sau nu?
  Nu în ultimul rând atrag atenția asupra editării textelor din cadrul jurnalistic expus. Sintaxic și morfologic în principal.
  – outside the subject –
  Mi-e drag când vă pup (brusc!). Bravo, Nica! (ești gazetar!)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei