Continuă cercetările în cazul „Bordură”, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte

modelmic

 

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au transmis astăzi un comunicat de presă cu privire la dosarul deschis în cazul bărbatului de 32 de ani (cunoscut sub numele de „Bordură”) decedat marți seara la Reșița, după ce a fost lovit cu pumnul de un tânăr din municipiu. Cercetările sunt în plină derulare, oamenii legii anunțând că în urma raportului medico-legist a fost schimbată încadrarea faptei, de la ucidere din culpă la lovituri cauzatoare de moarte.

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 22.40, Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o persoană a fost agresată fizic și este inconștientă.

 În urma cercetărilor efectuate la fața locului de către polițiști, s-a constatat faptul că în aceeași seară, între victimă, un bărbat de 32 de ani din Reșița, și un alt tânăr de 18 ani (n.r. Poliția informa că tânărul are 19 ani), a izbucnit un conflict spontan, pe Calea Caransebeșului din municipiu.

În timpul conflictului, victima a încercat să îl lovească pe tânăr, acesta ferindu-se, ripostând și lovindu-l la rândul lui cu pumnul în față, în urma loviturii, bărbatul de 32 de ani căzând la pământ și lovindu-se cu capul de o bordură.

La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj al Ambulanței care a preluat victima și a intervenit pentru resuscitarea acesteia, din păcate nerăspunzând manevrelor.

A fost declarat decesul bărbatului, că urmare a unui stop cardio respirator”, se arată în comunicatul Parchetului.

Într-o primă fază, polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind dispusă efectuarea unei constatări medico-legale, care să stabilească cauza decesului.

După efectuarea necropsiei, s-a constatat existența unui traumatism cranio-cerebral, care are legătură de cauzalitate cu decesul. Drept urmare, în urma concluziilor preliminare ale medicilor legiști, s-a dispus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

În continuare se efectuează o multitudine de acte de urmărire penală, au fost efectuate toate activitățile procedurale, se efectuează ample probe testimoniale în vederea stabilirii situației de fapt, iar la finalizarea cercetărilor va fi dispusă soluție legală, în funcție de întregul material probator”, mai informează reprezentanții Parchetului.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

8 Comentarii

 1. imoGen

  Tinerii frumoși și liberi din România Normală / Educată a lui Iohanus … avem în față un viitor luminos.

  Raspunde
 2. drept penal

  De la inceput trebuia cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte, medicul legist prezinta in scris concluzii provizorii si pe baza lor autorul unei astfel de fapte penale este retinut. Procurorul Parchetului de pe langa tribunal TREBUIA ANUNTAT de indata dupa constatarea mortii VIOLENTE si sa se efectueze cercetarea locului faptei. Cititi si poate invatati pentru viitor iar daca nu stiti intrebati procurorii de la Tribunal. care STIU CARTE si au EXPERIENTA

  Raspunde
  1. zero

   Bordura a fost în legitima apărare.
   Problema este instigatorul.
   Eu îi bănuiesc rezonabil pe Vela, Orban şi Johannis care i-au izolat pe oameni în “cuşcă” până la agresivitate.
   Dar parcă borduri s-au mai folosit şi în Bucureşti, nu?

 3. ADV.

  Eu nu inteleg un om in fire cu familie ce cauta sa sara la un pusti ? ASA cum scrie mai sus pustiul asta sa aparat excesiv cunoscand puctele slabe ale omului find luptator , dar nu pot sa imi esplic ca si in ziua de azi la noi in Tara violeza e mai presus de tuate se transmite de la tata fiu etc. Ar trebui vazute ambelle laturi pentru ca un barbat cu familie acasa nu ar fi trebuit sa stea la harța cu un pusti de 19 ani! Ceva era la mijloc !

  Raspunde
 4. Dragos

  Dar ce a făcut pana acum Bordura nu spune nimeni ? Tot timpul sa lua de alți si cauta scandal motivînd ca el este buricul pământului. Ia sa vad daca are vreunul tupeul si coloana vertebrală sa spuna de unde vine porecla Bordura ???

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei