„Continuăm să scriem istorie în comunitatea noastră”! Anul 2021, o nouă provocare pentru edilul Brian Filimon și Primăria Măureni!

modelmic

Anul 2021 reprezintă o nouă provocare pentru administrația locală din Măureni, în frunte cu primarul Brian Filimon, care, în așteptarea bugetului, și-a creionat deja strategia și planul de investiții pentru anul în curs. „Plecăm motivați, cu ambiție, cu credință în Dumnezeu și cu încredere în oamenii din comunitate”, declară edilul, care a vorbit pentru Reper 24 și despre ce își propune să realizeze anul acesta în comuna pe care o conduce.

Atenția administrației locale se îndreptă pe de o parte spre finalizarea proiectelor deja începute, unele dintre ele aflate într-un stadiu deja avansat al lucrărilor, iar pe de altă parte spre atragerea de noi fonduri, dar și spre derularea unor proiecte finanțate de la bugetul local. Primarul Brian Filomon speră ca în prima jumătate a anului 2021 să fie finalizat, printre altele, proiectul privind introducerea canalizării menajere și realizarea stației de epurare la Măureni, proiect finanțat prin PNDL 1.

Mai avem în derulare proiectul de realizare a unei baze sportive, care zic că tot în prima jumătate a anului îl vom finaliza și vom face recepția. Vorbesc de terenul sintetic cu tribună, cu nocturnă și vestiare. Tot în derulare este și proiectul de ridicare a unui dispensar cu cinci cabinete, care este puțin mai în urmă, însă și acolo continuăm lucrările. Un alt proiect în derulare este parcul din centrul comunei Măureni, un parc modern și frumos, care îl facem din bani de la bugetul local.

Bineînțeles, avem și proiecte depuse la Compania Națională de Investiții, avem sf-uri și pregătiri pentru alte proiecte noi, cum ar fi asfaltarea străzilor care nu fost cuprinse în proiectele precedente, realizarea unei săli de sport la Măureni și a unei grădinițe noi și moderne, în valoare de peste 600.000 de euro, în comuna Măureni. Avem planuri și pentru a dezvolta zona centrală de la Șoșdea, vorbesc aici de o bază sportivă cu un părculeț, credem că din bugetul local”, a precizat primarul Brian Filimon.

În ceea ce privește bugetul local pentru anul 2021, edilul a explicat că atenția administrației locale se va îndrepta, la fel ca în anii anteriori, spre toate domeniile, de la învățământ, la sănătate și dispensarul medical din comună și nu în ultimul rând spre culte, urmând să fie alocați bani pentru începerea picturilor la Biserica Ortodoxă din Măureni, un proiect de suflet al administrației locale, care ar urma să se întindă pe mai mulți ani.

Într-un cuvânt, suntem activi, am început anul 2021 cu încredere și cu planuri mărețe pentru a continua dezvoltarea comunității și pentru a continua, așa cum îmi place mie să spun, să scriem istorie în comunitatea noastră.

Referitor la strategie și la împărțirea bugetului, cu siguranță avem în vedere și cultele, nu doar Biserica Ortodoxă Măureni, ci și Biserica Ortodoxă Șoșdea, cu care vrem să facem în parteneriat, acea dezvoltare în zona centrală, avem și Biserica Penticostală, școlile, tot ceea ce ține de colaborarea cu toate instituțiile din comunitate. Am încercat să îi ajutăm din bugetul local și pe cei de la Postul de Poliție, știm că au o problemă cu sediul, în toate localitățile posturile de poliție sunt foarte vechi. Am încercat să intervenim și acolo.

Arătăm o deschidere mare , vrem să ne axăm pe o strategie de 2-3 ani de zile în care să dezvoltăm în continuare comunitatea, după care cu siguranță vom face un apel mare și vom aștepta dezvoltatori, investitori în comunitatea noastră, și în Măureni și în Șoșdea”, a mai precizat primarul Brian Filimon.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei