Peste 20 de milioane de lei pentru modernizarea DJ 581 Secășeni – Grădinari! Contractul a fost semnat astăzi!

 modelmic

După ce zilele trecute a fost semnat contractul de finanțare, pe PNDL 2, pentru modernizarea a 7 tronsoane de drum județean din Caraș-Severin, astăzi va fi semnat un alt contract important pentru reabilitarea infrastructurii din Banatul de Munte.

Este vorba de semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ 581, intersecția cu DJ 586 A (Secășeni) – intersecție cu DN 57 (Grădinari)”.

La evenimentul, ce va fi găzduit de Consiliul Județean Caraș-Severin, vor fi prezenți: Silviu Hurduzeu președintele forului județean, Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest–Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, precum și primarii comunelor Grădinari și Ticvaniu Mare, Valentin Ovidiu Finca și Aurel Jivan.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, axa prioritară 6 și prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

DSC_0595

UPDATE: Contractul pentru modernizarea drumului județean 581, de la Grădinari până la intersecția cu drumul spre Secășeni, pe o distanță de 8,51 km a fost semnat astăzi de Silviu Hurduzeu și Sorin Maxim.  Proiectul vizează creșterea siguranței rutiere pe acest traseu de drum și îmbunătățirea conectivității directe cu rețeaua Trans-Europeană de Transport, deservind în mod direct peste 4.000 de locuitori.

Am semnat primul contract de finanțare europeană pentru unul din drumurile din județul Caraș-Severin. Este vorba de un tronson de drum pe o lungime de 8 km și jumătate, costurile pentru finanțare sunt de 20.102.603 lei, dintre care contribuția CJ va fi de 257.106 lei. Acest contract vine după ce la începutul săptămânii am semnat 7 contracte cu Ministerul Dezvoltării, tot de finanțare pe 7 tronsoane de drumuri județene, în valoare totală de 107 milioane lei”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Perioada de implementare a proiectului va fi de 32 de luni și acesta include, pe lângă modernizarea traseului de drum, realizarea de trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, realizarea de marcaje și montarea de sisteme suplimentare de semnalizare, precum și modernizarea a 4 stații pentru mijloacele de transport în comun.

Mă bucur să semnăm acest contract. Este primul dintr-un ciclu de contracte care urmează să fie semnate. Pentru prima dată, prin Programul Operațional Regional, proiectele care au fost depuse, au fost agreate de către toți membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională și în baza unei hotărâri a Consiliului, aceste proiecte au putut fi depuse la noi pentru finanțare. Acesta este primul depus, mai urmează două care vor fi depuse anul viitor, proiecte care nu sunt doar proiecte strict de reabilitare a unui drum, sunt proiecte care fac mai mult decât atât, fac modernizare, aduc semnalistică pentru siguranța traficului, plus, dacă este cazul, prin localitățile pe unde se trece, se pot extinde infrastructurile pe zona de piste de biciclete, trotuare, deci practic este mult mai mult decât o simplă reparare a covorului asfaltic, ceea ce este foarte bine”, a explicat, la rândul său, Sorin Maxim.

DSC_0612

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Gabi

  “.. Proiectul vizeaza imbunatatirea conectivitatii directe cu reteaua Trans-Europeana de Transport….” ???. De 10 ani fac naveta cu masina personala pe DJ 581 din Resita si pana in Gradinari. De 10 ani imi distrug masina pe gropile nesimtit de mari si dominate de nepasare din partea autoritatilor. In 2017 vorbiti in termeni pomposi de imbunatatire directa cu reteaua Trans-Europeana de Transport ? Care retea ? Drumurile adiacente cu DJ 581 SUNT PRAF.
  Perioada de implementare a proiectului va fi de 32 luni. Trei ani pentru 8 km. Nu mai credem in povestile Consiliului Judetean. Atat puteti dupa 28 ani de la revolutie.

  Raspunde
 2. Dan

  Normal, că trei ani trebuie pentru un tronson de 8 km., ce ne credem in Germania, acolo se asfaltează un tronson că acesta în 2 săptămâni cu un strat de asfalt de 35 cm. Acolo autoritățile nu fură atât că la noi și dacă se întâmplă așa ceva ajung de urgență la mititica. La ei nu exista prezumția de nevinovăție. Legea e lege și se aplică că atare. La noi nu se poate asfalta mai mult de 2,66km pe an, dar se poate fura in voie.

  Raspunde
 3. Toader

  Si fac atata tam-tam pe chestia asta,de parca ar fi lansat o racheta spatiala!Macar urati-le tot atat de “bine” cat vi-au” aranjat ” masina!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei