Controale de amploare în contextul prevenirii și combaterii răspândirii coronavirusului

a

Toate structurile Ministerului Administrației și Internelor din Caraș-Severin au participat ieri la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

74 de polițiști, 17 polițiști locali, 14 jandarmi, 4 cadre I.S.U., precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii,  ai Ministerului Sănătății, ai A.N.S.V.S.A. și ai A.N.P.C. au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic. Au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 184 de persoane și au fost verificate 63 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 23 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional. 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 de lei au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru încălcarea legislației pe linie economică. De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.100 lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars- CoV 2 – precizează Alina Boeru purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei