Păduchi, scabie şi boli parazitare în grădiniţele şi şcolile din judeţ!

păduchi, scabie şi boli parazitare

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin au derulat o serie de controale în grădiniţele şi şcolile din judeţ.

Odată cu începerea noului an şcolar, inspectorii de la DSP au început şi ei controalele în instituţiile de învăţământ din judeţ. Au fost verificaţi copiii din creşe, grădiniţe, centre de plasament, elevii şcolilor gimanziale, liceelor şi şcolilor profesionale atât din mediul rural, cât şi din oraşe. Inspectorii au examinat 39.737 de copii din totalul de 43.494 încrişi.

Cele mai multe cazuri s-au dovedit a fi cele de pediculoză, adică infestaţie cu păduchi, urmată de micoze şi diferite boli infecţioase.

„Au fost depistate 400 de cazuri de afecțiuni cu caracter epidemiologic. Din acestea, au fost identificate 24 de cazuri de BDA (Boală Diareică Acută), 82 de angine, 63 de boli infecțioase din diverse categorii, cinci cazuri de scabie, 137 de pediculoză, 82 de micoze, șapte cazuri de boli parazitare”, se precizează în informarea publicată de DSP Caraş-Severin.

Inspectorii au revenit pentru recontrol, însă, din fericire, nu a mai fost identificat nici un caz de scabie. În ce privește pediculoza, angajaţii DSP au mai identificat nouă cazuri.

 

Diana RADU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei