Controale inopinate privind beneficiile de asistenţă socială la 10 primării din Caraș-Severin! La 3 dintre ele s-a lăsat cu amenzi!

modelmic

Reprezentanții Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială din Caraș-Severin au derulat în ultima perioadă o serie de controale inopinate la mai multe primării din județ. A fost verificat modul de respectare a prevederilor legale referitoare la acordarea beneficiilor de asistență socială. Controalele au avut loc în urma unor sesizări primite la AJPIS și au vizat, în total, un număr de 420 de dosare.

Au fost inspectate un număr de 10 instituții după cum urmează: Primăria Sacu, Primăria Lăpușnicu Mare, Serviciul Public de Asistență Socială Bocșa, Primăria Bănia, Primăria Constantin Daicoviciu, Primăria Buchin, Primăria Ciuchici, Primăria Păltiniș, Primăria Berliște, Primăria Dognecea”, explică noul director al AJPIS Caraș-Severin, Ramona Albai.

Conform acesteia, controalele au vizat acordarea de: ajutoare sociale, alocații pentru susținerea familiei și ajutoare de încălzire. Au fost constatate mai multe deficiențe cu privire la încetarea sau modificarea cuantumului ajutorului social sau alocației pentru susținerea familiei, calcularea orelor de muncă în folosul comunității, emiterea deciziilor de recuperare a beneficiului de asistență socială încasat necuvenit, demararea procedurilor de stabilire și recuperare a beneficiului de asistență socială.

În urma verificării, inspectorii sociali au dispus măsuri de remediere a deficiențelor constatate. În plus, s-a decis aplicarea a trei sancțiuni contravenționale, în valoare 500 de lei fiecare. Sancționate au fost primăriile din Ciuchici, Bănia și Bocșa.

foto: infooradea.ro

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei