Cooperare excelentă între primarul Ioan Popa și constructorul Valentin Armașu! Drum „ață“, între Reșița și stațiunea Secu!

modelmic

Drumul care leagă municipiul Reșița de stațiunea Secu sau Șură, cum mai este cunoscută pitoreasca zonă pentru reșițeni, a fost finalizat cu succes, după cum am putut vedea chiar astăzi pe tronsonul amintit, la momentul recepției finale a lucrărilor realizate de constructor, este vorba de firma Camand. A fost momentul întâlnirii în fața presei a omului de afaceri Valentin Armașu, administratorul firmei care a realizat execuția acestui drum și primarul Reșiței Ioan Popa. Iar dacă cineva mai credea într-un posibil conflict între cei doi, orice „speranțe“ în acest sens au fost risipite. Armașu a vorbit deschis despre buna conlucrare avută cu primarul Popa pentru demararea și finalizarea execuției, pentru modul în care edilul a înțeles să se implice personal în rezolvarea tuturor sincopelor apărute pe parcursul lucrărilor și mai ales pentru deplasările acestuia în teren. Pentru că, așa cum bine remarca Armașu, „atunci când îți dorești să faci cu adevărat ceva, nu stai în birou și te acoperi de hârtii și aștepți 6 luni să se rezolve problemele de la sine. Ieși pe teren și te apuci de treabă! Asta înseamnă un lucru făcut în echipă, cu beneficiari primărie și diriginte de șantier“. Lucrările la acest drum au început în 2015, dar constructorul Camand a dorit să se retragă la scurt timp după aceea, din cauza unor incoveniente legate de triplarea prețului la bitum,

Noul tronson modernizat are o lungime de 9,2 kilometri se prezintă foarte bine, cu asfalt turnat în trei straturi, marcaje, plăcuțe reflectorizante cu catadioptrii, rigole și alveole. Putem vorbi, în cazul distanței acoperite de la Reșița și până la Șură (Secu) de un drum care arată cu adevărat finalizat, spre deosebire de Reșița – Văliug, unde firma Tehnocer nu a reușit nici după 4 ani de zile de ofere o finalitate acelui tronson.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157702636451961″]

Primarul Ioan Popa a vorbit despre problemele tehnice apărute la drumul Reșița – Secu, despre zidul de sprijin asumat și „decuparea“ unei părți din deal prin care s-a lățit unul din viraje, cei 9 piloți pentru care au fost făcute foraje într-unul din virajele lărgite de pe acest tronson și multe altele. „Din cauza asta se întârzie foarte multe lucruri. Nu poți să semnezi un contract, dai lucrarea constructorului și nu te mai interesează, pentru că e doar problema constructorului. Nu! Dacă pe șantier apar probleme trebuie să intervii și să iei decizii rapide. Am avut o legătură foarte bună cu dirigintele de șantier, cu proiectantul, cu profesorul Bota de la Timișoara. Drumul a ieșit excepțional, eu sunt foarte mulțumit de el iar reșițenii trebuie să știe de acest drum și de faptul că pot să vină din nou la Secu, pe un drum aproape impracticabil în ultimii 20 de ani. Poate din vara viitoare vom pune la dispoziția reșițenilor și o cursă de autobuz periodică, în special în weekend, pentru ca oamenii să poate ajunge la lac“, a afirmat Popa.

„A fost o zonă grea în care am realizat lucrări. Fără sprijinul și implicarea primăriei Reșița nu aș fi reușit. A fost o implicare a tuturor factorilor. Domnul primar, dacă a fost nevoie la ora 9 seara, l-am sunat și mi-a răspuns iar domnul Adelin Tuță – director de investiții, dacă a trebuit să îmi răspundă la ora 22, a răspuns și au făcut ca lucrurile să meargă. Nu ca și în alte situații, dacă a trebuit la ora 16 să contactez pe cineva, să nu ai cu cine să vorbești, pentru că, probabil, aveau ceva la „bord“.  E o diferență de atitudine și cred că asta ne-am și dorit în Caraș!“, a ținut să aprecieze antreprenorul Valentin Armașu.

„Eu încurajez constructorii din zonă, pentru că, în primul rând banii rămân aici și e bine să îi investim aici. Evident în limitele legii, eu îi încurajez să vină și să liciteze. Chiar acum avem o lucrare în licitație, care se află în faza de discuții și negocieri, să lucrările la drumurile din Poiana Golului din Reșița“, a declarat edilul Reșiței, care afirmă că plățile sunt la zi pentru constructorul care a realizat drumul finanțat prin PNDL 1.

Urmăriți dialogul și declarațiile oferite astăzi pe drumul modernizat, Reșița – Stațiunea Secu, de primarul municipiului Reșița, Ioan Popa și reprezentantul constructorului, Valentin Armașu:

Sergiu TABAN


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la [email protected], pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Andrei

  Bravo baietii…se poate, dar, doar sa se vrea ! Respectele mele partilor implicate in proiect !
  La mai multe realizari pentru orasul nostru !

  Raspunde
 2. zero

  E bine că s-a asfaltat un drum (cândva asfaltat).
  În rest:
  „Eu încurajez constructorii din zonă … acum avem o lucrare în licitație, care se află în faza de discuții și negocieri …” a declarat edilul Reșiței
  Discuţii şi negocieri (pe cota de tăiţei corespunzătoare) însemnă la tăiţelu’ … cică … “lucrare în licitaţie”.
  Iar s-a dat de gol cu mânăriile, băgându-se în seamă.
  „… în limitele legii”, e taman invers, în afara legii.
  Negociem licitaţii sau licităm negocieri? :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei