Copiii cu sindromul Down și autism, în atenția lui Chisăliță! Senatorul cărășean cere clarificări de la ministrul Muncii!

modelmic+editorial

După ce săptămâna trecută avut o întâlnire cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Olguța Vasilescu, pentru a discuta aspecte delicate referitoare la drepturile persoanelor cu handicap, senatorul cărășean Ionuț Chisăliță a revenit ieri cu prima interpelare la adresa ministrului, care-i vizează de data aceasta e copiii cu probleme.

Alesul cărășenilor în Parlament a înaintata astfel o interpelare scrisă prin care solicită anumite clarificări cu privire la criteriile după care micuții cu sindromul Down și autism sunt încadrați în grad de handicap.

Clarificările sunt necesare, susține Chisăliță, mai ales că lucrurile au rămas neclare pe această problemă, după ce ordinul dat în 2016 de Guvernul Cioloș elimina păstrarea asistenților personali din necesitățile unui copil care suferă de o astfel de boală.

„Ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea părinților care au copii cu sindromul Down și autism am depus la Senat o interpelare adresată Ministerului Muncii! Prin aceasta am solicitat să se facă clarificări cu privire la criteriile de incadrare in grad de handicap a acestor copii! Ordinul1985/1305/5805/2016 dat de Guvernul Cioloş elimină păstrarea asistentului personal ceea ce ar face ca toată terapia și munca depusă pentru ameliorarea acestor boli s-ar pierde”, explică Ionuț Chisăliță.

Senatorul așteaptă acum un răspuns scris din partea ministrului Olguța Vasilescu.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei