Cornutele, autobuzele și politicile atipice de la malul Dunării

autobuzele din Resita

Viața socio-politică a Caraș-Severinului devine, pe zi ce trece, tot mai „normală”. Nu că nu ar fi fost până acum, dar sensul în care ne mișcăm pare a fi unul din ce în ce mai ușor de anticipat și, aplaudacii, postacii și cei plătiți să reliefeze o altfel de realitate decât cea normală, sar pe tine ca lăcustele pe grâne, atunci când ai o altă opinie, chiar și una argumentată.

Declarațiile de fidelitate veșnică, făcute de unii politruci în momentele în care sunt curtați de alte entități politice cu o altă doctrină, sunt mai mereu libidinoase și lipsite de conținut. Este și cazul proaspetei alese în fruntea femeilor liberale, Tudorița Nicula, care, până mai anul trecut, era pesedistă de frunte și nici în visele cele mai sumbre ale politicianului de slabă factură nu era de conceput ca să schimbe barca politică. Cel puțin, nu doctrinar! Asta, în condițiile în care, Tudorița, a beneficiat de câteva numiri  în posturi cheie de către PSD. Când aceste numiri sau nominalizări nu i-au mai surâs politicianului, a dat-o-n filozofii. Cică nu ar mai fi de acord cu politicile de partid. Și cum în primăvara anului trecut PNL-ul nutrea speranțe de a prelua frâiele județului, Nicula a sărit în barca liberală, uitând de declarațiile de amor etern față de FSN-ul lui Iliescu. Bineînțeles că, în condițiile date, sângele nu mai avea culoarea trandafirilor, el transformându-se ușor, ușor în culoarea lalelei galbene. Iar drept răsplată, că așa era învățată fosta social-democrată, liberalele cărășene au ales-o președinte la organizația de femei. Așa, de probă, până când corabia liberală va reuși să ancoreze-n portul numit Guvernare. Deh, ce să faci, n-ai ce să faci, și-n varianta rustică mulgi caprele și taci!

Am învins!”  pare a fi sloganul celor de la PSD după alegerea în funcția de președinte a Tudoriței! O spune chiar președintele Mocioalcă. Numai că, defunctul PDL nu mai are niciun reprezentant pe scena publică ca să-i dea o replică în cazul Lenuței. Totuși, există și un dram de adevăr în afirmația președintelui PSD Caraș-Severin, iar imaginea de mai jos este grăitoare, PNL-ul suferind transformări dramatice în urma concubinajului cu PSD-ul în defuncta alianță USL. Sau aceasta este imaginea noului PNL?

noul PNL
foto: argument-cs.ro

 

Am aflat săptămânile trecute, că Reșița a dat lovitura. Mai multe autobuze second-hand au ajuns în municipiul de pe Bârzava. Cu siguranță, această „realizare” a fost mediatizată și para mediatizată de parcă autobuzele ar fi fost primite cu titlu gratuit și cei care le-au donat  ar mai fi plătit și întreținerea lor timp de 2 ani și câteva luni, atât cât a mai rămas din mandatul primarului Popa. Nelu Popa, sau Tăiețelu, cum mai este cunoscut actualul edil reșițean. Altfel, nu-mi explic festivismul celor care au cumpărat autobuzele. Adică, unde-i performanța administrativă?! Chiar ai nevoie de educație la Harvard pentru a vedea că transportul actual din Reșița este unul precar? Cred că de asta s-a prins orice cetățean ce folosește transportul în comun. Ce-i drept, mai puțin fostul primar, Stepanescu. Să înțelegem că a înlocui niște vechituri cu alte vechituri mai noi, ce-i drept, este o realizare? Păi dacă e așa, atunci ne merităm soarta, dragi conaționali. N-ai cum să te bați cu pumnul în piept în halul ăsta și să-ți arogi titluri mesianice pentru o astfel de investiție. Felul cum s-a acționat în cazul autobuzelor este unul modest, de conjunctură, îmbunătățind, ce-i drept, actualul transport în comun reșițean, dar, repet, nu cu atât festivism și slogane ce ne fac să zâmbim ironic monitorului sau dispay-ului de la telefon, tabletă etc. . Doar nu credeți că am „pus botul” la remarca inventată a celor de la RAR, cum că și-ar merita toți banii! Care bani?! Ai primarului, ai administratorului noii societăți de transport în comun? Ai cetățeanului, mon cher, care, parafrazându-l, spune:  Văd că în grupul astă (n. red. Pentru Reșița), cum vine cineva și critică ceva, sar toți cățeii pe el și îl mușcă. Eu n-am nimic împotriva autobuzelor, chiar dacă sunt mai bătrânele, dar nici nu pic pe spate că unii lingăi cu expresii de genul: „Felicitări, hai Resita!”, „Tot așa, înainte!” „Hai Reșița !!!” etc.. În fond, au fost cheltuiți banii cetățenilor, nu ai primarului.

Rămânând în zona sloganelor și a celor care au o altă părere decât a administrației, poposim la malul Dunării, la primarul vizionar Adrian Torma. Acesta se declara, în mai multe rânduri, ca fiind un politician de altă factură. Un om cu principii, cu viziune, cu multă expertiză antreprenorială și care speră ca toate aceste calități să fie implementate administrativ în orașul din Clisura Dunării. Numai că, după aproape un an și jumătate, primarul Torma nu mai este atât de deschis la dialog și în a asculta nemulțumirile cetățenilor. Ca și artizanii mesianici ai aducerii autobuzelor second-hand la Reșița, edilul-șef Torma pune pe seama conturilor false ale pesediștilor sau haitei de lupi, cum numește Adrian organizația PSD Moldova Nouă, orice nemulțumire adusă în spațiul public. A avea o opinie, mai ales diferită, pentru Torma, înseamnă a avea ceva împotriva lui și a administrației sale. Deși promitea o transparență totală, ca sa-l citez pe edil, se pare că Torma nu mai este dispus să accepte orice remarcă. Drept urmare, toți cei care au comentat negativ la acțiunile primarului, fie și-au luat unblock pe pagina de facebook, fie unfriend. Și pentru ca primarul să se asigure că doar aplaudacii vor putea avea reacții la realizările sale, pardon, postările, acesta a decis că doar prietenii din listă au acest privilegiu. Doar ei, pentru că de aceea îi sunt prieteni, să-l perie. Șefu’, o să aveți o scamă pe flanel în secundele următoare, să v-o iau?!

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Gruescu Gabriela

  Foarte mare adevar, eu sunt din Moldova Noua si in momentul in care am facut revoltata un comenariu la adresa primarului Torma mi a raspuns cu foarte multa rautate si aroganta. Intrebarea mea fireasca, zic eu, era :de ce se chetuiesc multi bani pentru a aduce in oras la fiecare doua luni cantareti de muzica populara. Nu zic trebuie si distractie dar mi s-ar parea corect pe taxele foarte piparate pe care le platim sa beneficiem si de alte servicii ca doar nu l-au ales primar pentru a se ocupa de aceste lucruri. Moldova Noua este intr -o stare deplorabila, fara locuri de munca,populatie imbatranita si disperata, fara perspective.

  Raspunde
 2. zero

  “În fond, au fost cheltuiți banii cetățenilor, nu ai primarului.”
  Inexact. Banii primarului (+ echipa cu penele) au fost cheltuiti in prealabil (pe momeala) in campania electorala.
  Ca asa e la pescuit.
  Iar daca “pestele” a muscat momeala… :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei