Corona virusul ucigaș – accident sau terorism? Teoriile conspiraționiste abundă. Real sau fals?

asas
Începutul noului an a fost pesimist, apoi tragic. Mai întâi în China, apoi temerea s-a extins în întreaga lume. Apăruse o nouă maladie; un corona virus care pană la ora la care scriu aceste rânduri a curmat aproape 2000 de vieți, iar numărul celor infectați se apropie de 70 de mii, iar epidemia nu și-a atins apogeul și riscă să se transforme în pandemie.

„Cunoscut și sub denumirea de corona virus Wuhan, a fost semnalat prima oară la jumătatea lunii decembrie anul trecut în provincia chineză Wuhan, la un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută, ce a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau la piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii. Ulterior, oamenii de știință chinezi au izolat un nou corona virus, care s-a dovedit a fi cel puțin 70% similar în secvența genelor SARS“ – titrează Wikipedia.

Corona virusul ucigaș, are potențial. Specialiștii au calculat că este posibil ca populația infectată să ajungă la 60% din total, adică peste 4 miliarde de oameni, în condițiile în care pe planetă suntem în prezent aproape 7 miliarde. Un calcul aritmetic simplu ne arată că numărul deceselor e de 3% din numărul persoanelor infectate. Nu pare mult, dar la 4 miliarde de oameni infectați am putea ajunge la 120 de milioane de decese. Desigur sunt doar calcule bazate pe niște cifre nesigure sau presupuse. Întrebarea e dacă regimul comunist din China a oferit datele reale ale epidemiei.

E numărul de morți cel real? „ Datele înregistrate de Windy.com duminică 9 februarie, indică niveluri alarmante de dioxid de sulf în atmosferă, în Wuhan, în niciun alt oraș nefiind detectate concentrații similare, cu excepția Chongqing, un alt oraș aflat în carantină din cauza corona-virusului“ – scrie Descoperă.ro. De la 80 de micrograme de dioxid de sulf pe metru cub, nivelul maxim admis, s-au înregistrat valori de 17 ori mai mari. Una dintre ipotezele lansate ar fi numărul foarte mare de cadavre arse în contextul epidemiei. Atâta doar că la numărul de decese raportate și implicit de cadavre arse, cantitățile de dioxid de sulf emanate ar fi fost simțitor mai mici.
Prima concluzie e că nu ne putem baza pe date certe, guvernul comunist încercând chiar de la început să minimalizeze amploarea infectărilor.

Personal nu sunt adeptul teoriilor conspiraționiste, dar mintea încearcă să lege diferitele informații la care se poate raporta. Una dintre ele e o poveste pe care o știu de la tatăl meu. Cu mulți ani în urmă, pe când era în școala de ofițeri, a avut un dascăl care susținea necesitatea războaielor. Acesta își argumenta teoria, spunând că numărul populației crește în progresie geometrică, în timp ce bunurile de larg consum, în progresie aritmetică. La un moment dat decalajul fiind prea mare, trebuie făcută o egalizare; ori creștem bunurile de larg consum, ori reducem numărul populației. Desigur cu o astfel de teorie a fost mazilit de comuniști. Ideea însă a rămas și dacă e să facem o scurtă trecere în revistă a istoriei mondiale recente, constatăm că periodic, numărul populației a fost redus: ba de câte o conflagrație mondială, ba de o pandemie, ba mai știu eu ce.
În această situație mă întreb cine ar avea de câștigat din distrugerea în primul rând a economiei chineze și de reducerea populației din această țară asiatică. Răspunsul îl căutați singuri.

O altă ipoteză, de asemenea plauzibilă, e controlul finanțelor mondiale de către industriile farmaceutice, Nu cred să nu existe locuință în care să nu fie prezent un dulăpior, un sertar, ori un raft cu medicamente. Virusul AH1N1 a rotunjit în 2009, profiturile industriei farmaceutice cu aproximativ 18 miliarde de dolari. Deși până în prezent mortalitatea virusului AH1N1 s-a dovedit mai mică decât cea a gripei obișnuite, Organizația Mondială a Sănătății și guvernele principalelor puteri economice ale lumii (SUA, Marea Britanie, Canada, Germania) insistă că vaccinarea este absolut necesară. Cinci coloși ai industriei farmaceutice, care comercializează antidotul împotriva gripei porcine și a celei aviare, își rotunjesc conturile, anual, cu aproximativ 10 miliarde de dolari. Vaccinările și campaniile duse de OMS merg mână în mână. Deviza lor – Mai multă panică, profituri mai mari.

O a doua concluzie ar fi că nu mai putem avea încredere în nimeni. În ziua de astăzi toate firmele, companiile, guvernele, cetățenii chiar, au o sete avidă de control, de acaparare a puterii, a resurselor de orice fel și a banilor, indiferent de numărul lor, sau de modul în care sunt obținuți.

Toată tărășenia cu corona virusul ucigaș, într-adevăr e de speriat, dar stau și mă întreb dacă e un accident genetic natural, un experiment scăpat de sub control, sau o mână criminală. Probabil nu vom ști niciodată adevărul sau în întregul lui. În lipsa acestuia, mintea mea (și probabil nu numai a mea) lucrează la diferite teorii mai mult sau mai puțin conspiraționiste. Suntem cantonați în prezent, dar ne uităm cu interes și încercăm să află ce ne rezervă viitorul; în acest caz, dar și în multe altele.
Dan AGACHE

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “La un moment dat decalajul fiind prea mare, trebuie făcută o egalizare; ori creștem bunurile de larg consum, ori reducem numărul populației. Desigur cu o astfel de teorie a fost mazilit de comuniști.”

  Normal mazilit. Teoria lui Malthus nu slujeşte viaţa ci … “viţelul de aur” şi “carnea de tun”.
  Totuşi, socialiştii (în special cei cu “secera”) creşteau cantitatea de oţel pe cap de locuitor, pentru ca să nu cumva să ajungă ţara la … sapă de lemn.
  Sau de plastic.
  Fie acela şi plastic imperialist, de larg consum :)

  “stau și mă întreb dacă e un accident genetic natural”

  Foarte … “natural”.
  Expunerea la radiaţii (fie acelea în domeniul X sau de microunde) produce mutaţii imprevizibile celulelor vii.
  Şi viruşilor, bineînţeles.
  Cam tot aşa cum energia descărcărilor electrice produce aminoacizi.
  Din păcate, nu produce mutaţii şi din domeniul prostiei.
  Motiv pentru care Nicola Tesla a ales să-şi distrugă laboratorul, după ce a înţeles ce se întâmplă.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei